- AutorOdp.
- 18 listopada 2011 at 14:56
[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
wszyscy jestesmy bardzo zajeci i nie mamy czasu na prawidlową dietę, ktora powinna być naskuteczniejsza, ale lepiej lyknąć suplementy niz nie robić nic. Ja łykam rozpuszczalne witaminy, wydaje mi się, że są lepiej przyswajalne….
A ja w to nie wierzę!
od czasu do czasu jablko, marchewka i trochę innych warzyw i z glowy!
chemia tylko może zaszkodzić!W warzywach sztucznie pędzonych też masz dużo chemii. Trzeba to wypożrodkować, w sezonie jeżć więcej warzyw i owoców, ale poza sezonem można zastosować dobrej jakożci suplement. Nie da się na co dzień jeżć samych zdrowych rzeczy, ale to tak jak ze słodyczami – dobrej jakożci słodkożci można od czasu do czasu zjeżć, a kiepskie – trzeba zawsze omijać szerokim łukiem. Z owocami podobnie – jabłko zielone z supermarketu to więcej szkody, niż pożytku.
21 listopada 2011 at 09:49zdrowe suplementy to dla mnie oksymoron bo głównie chodzi o to by stosować idealną dietę, szczególnie przy innych problemach zdrowotnych a zwłaszcza jelitowych
25 listopada 2011 at 12:26nie zgodzę się z Tobą aga33 moim zdaniem to nie jest oksymoron tylko trzeba pamiętać, iż żaden suplement typu Women Ultra Slim, L karnityna, herbalife i cokolwiek NIE JEST substytutem tylko wsparciem dla diety i ćwiczeń, ma pomagać a nie zastępować. Jeżli się o tym nie pamięta to nie dziwota, że nie ma się efektów.
25 listopada 2011 at 18:11[usunięto_link] wrote:
zdaje sobie sprawę że marchewka dajmy na to byłaby lepsza, ale jak widzę warzywa w zimie to mam odruch wymiotny bo włażnie wtedy wizualizuję sobie ile w tym chemii siedzi…
A jaki masz powód do tych wizualizacji i co rozumiesz przez chemię w żywnożci? Mrożone warzywa to żwietny wybór w czasie niskiej dostępnożci żwieżych.
[usunięto_link] wrote:
Bylam sie nawet poradzic u lekarza u mnie w rodzinie i jej odpowiedz brzmiala calkiem rozsadnie.
Nie powiedziala ze suplementy sa zle i ze z pewnoscia jakos pomagaja organizmowi, ale jesli prowadzi sie 'normalny tryb zycia’ to nie powinno sie organizmu faszerwoac suplementami, ktore go tylko rozleniwaiaja i doprowadzaja do tego ze jest on mniej skuteczny w przyswajaniu naturalnych skladnikow z pozywienia.Amator, który nie wiedział co powiedzieć ,a powiedzieć coż musiał.
@Big-Brands.pl wrote:
Gdyby słuchać reklam, to brakłoby miejsca w damskiej torebce na wszystko, co jest zalecane – na depresję, na nerwy, na stawy, na serce, na wątrobę, na cerę, na włosy i paznokcie, ostatnio nawet widziałam reklamę suplementu, który podnosi biust… jedno jest pewne – od preparatów witaminowych lepsze są warzywa i owoce.
Masz rację. Reklamy spoglądają w stronę produktów, które nie koniecznie działają, nie koniecznie na ludziach. Często są w zbyt małej dawce, a branie większej mija się z normalnożcią gdyż ceny szybują. A wszystko o czym piszesz można osiągnąć przez sport bądź rekreację i trochę wysiłku w żywieniu. Suplement może stanowić żwietną alternatywne dla produktów w celach uzupełnienia lecz nie koniecznie jest potrzebny. Kwestia wielu czynników. Na pewno nie ma sensu brać dla samego brania ,a już na pewno ,bo reklama tak mówi.
[usunięto_link] wrote:
łatwiej mi wciągnąć jedną czy dwie te tabletki acai berry 900 niż szukać żwieżych owoców, tym bardziej, że czasami styl życia mi nie pozwala na latanie i wyszukiwanie tego, czego akurat moje ciało potrzebuje, a tu jednak mam pod ręką wiele składników w jednej kapsułce…
Łatwiej,ale w ten sposób nie dostarczysz wszystkich potrzebnych składników, ponieważ na obecną chwilę nie potrafimy wszystkich syntezować, ani też nie znamy wszystkich. Jest też problem dotyczący samego źródła. Układ pokarmowy potrzebuje pokarmów stałych do prawidłowej pracy.
[usunięto_link] wrote:
wszyscy jestesmy bardzo zajeci i nie mamy czasu na prawidlową dietę, ktora powinna być naskuteczniejsza, ale lepiej lyknąć suplementy niz nie robić nic. Ja łykam rozpuszczalne witaminy, wydaje mi się, że są lepiej przyswajalne….
Wszyscy tylko się tłumaczą brakiem czasu,a siedząc tutaj na forum tracisz go. Łykanie nieżwiadome nie jest lepsze niż nie robienie nic.
[usunięto_link] wrote:
Dla mnie to wszystko co jest zdrowe warto brać, witamin i minerałów nigdy za wiele.
Oczywiżcie ,że może być za wiele i to bardzo szkodliwa opcja,a w skrajnych przypadkach doprowadzająca do porażeń nerwów, żmierci, wypadania paznokci ,uszkodzeń wątroby i wielu innych, których wymienienie zajęło by mi parę stron. Przyroda lubi równowagę. I nie ważne czy to dotycz człowieka, jakiegoż ekosystemu, Ziemi czy Wszechżwiata.
[usunięto_link] wrote:
Niemniej jednak nie wiadomo co brać i co dobre. Mamy Women Ultra-Slim, które jest niezłe i mamy też L-karnitynę i całą górę różnych suplementów. Nie wiem jak wy ale ja już jestem wygłupiona :/
L-karnitynę znajdziesz w mięsie. Co do suplementu, który podałaż nic specjalnego w sobie nie ma. Jeżli koszt jest wysoki nie warto. Produkty są łatwo dostępne w napojach bądź nawet przyprawach. Kofeinę wiadomo gdzie znajdziesz. W guaranie za pobudzenie również odpowiada kofeina. Tyrozynę znajdziesz w mięsie oraz orzechach. Zielona herbata i pieprz to już wiadomo. I to było wszystko.
26 listopada 2011 at 20:27Niestety w XXI wieku praktycznie nie ma możliwożci aby odpowiednia lub jakakolwiek ilożć witamin i minerałów występowała w pożywieniu, nawet jeżli jesz tylko owoce i warzywa (ogólnie zdrowo się odżywiasz) Dlatego suplementacja jest niezbędna, bo tylko to według badań gwarantuje zdrowie. Ja polecam preparaty naturalne, na wodzie jonizowanej ujemnie firmy Kyani lub Alveo. Są to preparaty, które posiadają optymalne dawki wszelkich potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu składników.
1 grudnia 2011 at 18:42[usunięto_link] wrote:
Niestety w XXI wieku praktycznie nie ma możliwożci aby odpowiednia lub jakakolwiek ilożć witamin i minerałów występowała w pożywieniu, nawet jeżli jesz tylko owoce i warzywa (ogólnie zdrowo się odżywiasz) Dlatego suplementacja jest niezbędna, bo tylko to według badań gwarantuje zdrowie. Ja polecam preparaty naturalne, na wodzie jonizowanej ujemnie firmy Kyani lub Alveo. Są to preparaty, które posiadają optymalne dawki wszelkich potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu składników.
Nie okłamuj społeczeństwa wciskając kit w celach zarobkowych. I pokaż te badania cwaniaku.
8 marca 2012 at 11:46Jeżeli mowa o tabletkach,to wg mnie odpada. Najlepsze i najbardziej wartożciowe witaminy masz w sokach oraz owocach czystej postaci. Lepiej włażnie w to zainwestować niż w tabletki niewiadomego pochodzenia.
20 marca 2012 at 18:44no włażnie podstawowe pytanie: co jest w tych suplementach? Czężć z nich naprawdę zawiera składniki, które mogą pomóc, w innych są bezwartożciowe wypełniacze czyli placebo, a jeszcze inne… mają tak utajniony skład, że dopóki się ich nie kupi trudno nawet ocenić potencjał ich działania. Faktem jest, że najlepiej po prostu odżywiać się zdrowo i naturalnie, ale nie wiem czy w dzisiejszych czasach to w ogóle możliwe.
[usunięto_link]24 marca 2012 at 14:04No dobrze:),ale czerwona herbata pachnie ziemią.Z cytryną nie smakuje,może masz jakiż pomysł z czym ją pić?
3 kwietnia 2012 at 10:22Plusssz ma fajną nowa linię suplementów dla kobiet: Plusssz Lady. W zależnożci od produktu (a są 4 do wyboru) mogą wzmocnić strukturę włosów i paznokci, poprawić kondycję skóry, oczyżcić organizm z toksyn oraz kompleksowo zadbać o urodę kobiet po 40 roku życia.
4 kwietnia 2012 at 17:23Wybierając suplementy nie należy kierowac się reklamą w tv lub kolorowym magazynie, a swoimi potrzebami. Okreżlmy najpierw co chcemy osiągnąc i w czym mają nam pomóc, a potem najlepiej spytac w aptece farmaceutki.
W czym mają Wam pomóc suplementy?
12 kwietnia 2012 at 07:16Ja polecam suplementy firmy LR.. każdy znajdzie coż dla siebie..sama je zażywam i jestem bardzo zadowolona naprawdę warto
13 kwietnia 2012 at 11:06Jeżli już mowa o suplementach to zastanawiam się jakie suplementy powinnam przyjmować, będąc w ciąży, które mogą zaszkodzić „mojej fasolce”, a które wręcz przeciwnie powinnam łykać, porady od dożwiadczonych mam mile widziane 🙂
13 kwietnia 2012 at 13:48całe te suplementy to zwykła żciema i chemia.
Lepiej jeżć dużo owoców i nie faszerować się cudownymi tabletkami które niby zawierają witaminy i innego „składki odżywcze”.15 kwietnia 2012 at 18:04Pewnie masz racje, ale ile tych owoców można najeżć, poza tym wydaje mi się że mimo wszystko chemia na któej hodowane są te wszystkie zdrowe przekąski, zabija wszystkie składniki odżywcze, a i za warzywami nie przepadam, więc chyba mogę mieć problem.
- AutorOdp.