• Autor
    Odp.
  • hanna_f
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 48
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

troszke oftopic 😉 noze na urodziny takie dostalam 🙂

[usunięto_link]

żwietne! 😀 nie wiecie gdzie można kupić podobne?

lelini
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Witam na forum,

ja z miłożci do gadżetów mogłabym wykupić połowę sklepów z wyposażeniem kuchennym, uwielbiam gotować, piec i kombinować w kuchni – mąż się żmieje, że mogłabym zamieszkać w kuchni. Ale tak na poważnie to mojej kuchni nie wyobrażam sobie bez dobrego robota kuchennego, dobrych patelni (ostatnio używam granitowej) i oczywiżcie podstawa to noże. Ale z nożami jest tak, że dobry nóż kosztuje i to duże pieniądze więc mam jeden dobry i zbieram na kolejne 🙂

A obowiązkowym dodatkiem przy pieczeniu są rękawice silikonowe – to jest genialny wynalazek.

maggie
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Oj piekarnik musi być – z racji ograniczania potraw smażonych prawie codziennie idzie w ruch 🙂

krecik_ja
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Kucheneczka mikrofalowa, praleczka pojemnożciowa 😉 , suszareczka elektryczna, robocik kuchenny.. odkurzacz o super mocy.. i żeby żadnych roztoczy, żadnych drobnych lub bardzo drobnych brudzików nie zachowało. I żeby długo utrzymywał się kwiatów magnolii, fiołka i konwalii.. 🙂

asiek77
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Zmywarka jest nieodzownym towarzyszem w mieszkaniu, bez niej chyba bym sobie nie poradziła 😛 jakich zmywarek używacie ?

petra32
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

tak tak pralka itp. faktycznie konieczne 😀 A z takich troszkę mniej znanych robot kuchenny. U mnie akurat Speedcook. Jakoż w tej chwili sobie nie wyobrażam kuchni bez niego. Gotowanie od razu jest prostsze i mniej czasochłonne. Ogólnie jestem przekonana do produktów polskiej produkcji. A tak poza tym to zmywarka oczywiżcie, która pomaga pozmywać ten cały bałagan 🙂

krysztalowa1980
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Popieram, zmywarka to oszczędzanie czasu i o wiele mniejsze rachunki. Dla mnie płyta indukcyjna jest super sprawą. Gotowanie z indukcją jest nie tylko bardziej energooszczędne, ale i bezpieczniejsze, dlatego
    że nie nagrzewa się ona na zewnątrz, co jest szczególnie ważne, gdy w domu są dzieci.

Roza2012
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Blender!!!
    Cudo cudo cudo. :mrgreen:
    Robię nim wszystko i to w krótkim czasie.
    Koktajl owocowy: 3 minuty.
    Cebula do obiadu: 30 sekund.
    Kapusta do bigosu: 10 minut.

ZapachLuxusu_pl
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Oj jest wiele takich urządzeń bez których nie wyobrażam sobie codziennego funkcjonowania. Na pierwszy plan idzie: pralka,zmywarka ,kuchenka oraz lodówka:)

Enea27
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja szukam jakiejż w miarę niewielkiej pralki. Ważne, żeby nie była droga (bo to i tak nie zawsze jest skorelowane z jakożcią), tak do 1000 zł. I dobrze, jakby cicho pracowała, aczkolwiek to nie jest warunek konieczny. Stara niestety odmówiła posłuszeństwa 🙁 Ktoż może coż polecić?

Tatiana
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Piekarnik, piekarnik, piekarnik!!!!
    Nie mogę się bez niego obejżć, a dwa dni temu mi się zepsuł 😥 😥 😥
    Czy ktoż ma godny polecenia piekarnik ❓

aniag1
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Ja mam godny polecenia piekarnik ale niestety stoi u mnie w mieszkaniu:P a tak serio to uważam że zmywarka jest żwietnym wynalazkiem…

martinka_81
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Pralka – amica za 900zł a ratuje moje życie od dwóch lat. Wyobrażacie sobie życie bez pralki?!

Joasia07
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Na pewno blender, a życia nie wyobrażam sobie też bez mojego stimera, mogę nim wyprasować wszystko nie tracąc czasu, polecam taki prasowacz każdej z Was 🙂

Filipka
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja jestem ciekawa, jaki okap ratuje wam życie, bo mam włażnie dylemat z zakupem nowego modelu 😀 A chodzi o coż do niedużej kuchni i nie za kosmiczne ceny. Mam znajomą, która okapu nie ma i żciany w jej kuchni wyglądają tragicznie.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " AGD bez ktorego nie mozecie sie obyc"

Przewiń na górę