• Autor
    Odp.
  • delfina
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

ja używam z serii „mleko kozie” z ziaji.. całkiem fajny, dobrze się wchłania, ale trochę słabo nawilża..ale cena była przystępna, więc kupiłam

ineska
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Wiecie co dla mnie najlepszy na suchą skórę jest balsam neutrogena, super nawilża i dobrze się wchłania, maja też dobre kremy do rąk.

Yolka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

Zamieniłam ostatnio masło kakaowe na balsam z Garniera ( czerwone opakowanie ) super nawilża i jestem bardzo zadowolona z niego.

ZuzkaZ
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

ja mam wrazenei ze jak staje przed polka z balsamami to probowalam juz wszystkiego i zaden mi nie odpowiadal 🙁 generalnie newralgicznym punktem sa u mnie nogi, zwlaszcza ponizej kolan. Malo ktory balsam dobrze mi nawilza i natluszcza te partie. Zaczelam wiec szukac wsród kosmetykow ekologicznych liczac na to ze skoro nowoczesne technologie nie pomoga to natura pomoze 🙂 I jest rzeczywiscie lepiej Teraz uzywam masla do ciala beEco Flosleku. W moim przypadku ekologiczne kosmetyki sprawdzaja sie duzo lepiej niz te reklamowane jako preparaty do bardzo suchej skory jak neutrogena np.

toskanio
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

Słuchajcie jaki miałam ostatnio balsam. Przywiozła mi go ciocia z Francji.
    Nazwa dokładna – FRIDGE lotus body magiczny lotosowy balsam do ciała.
    Super nawilżenie, regeneracja – jeżli tylko kupie go gdzież w Polsce po przyzwoitej cenie to na pewno będę korzystała :d

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Powiem Ci że też skusiłam się na to masło i faktycznie coż w tym jest. Nogi mam ładnie nawilżone a wczeżniej po kąpieli mi się lekko sypały. Podobnie na rękach, zniknęły takie suche plamki. Fajniutkie to masełko z beeco.

toskanio
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

Wypróbowałam zupełnie nowy balsam do ciała. Dokłada nazwa to ujędrniający balsam do ciała z oligoelementami GUAM TALASSO. Myżlałam, że FRIDGE lotus będzie najlepszy, ale okazuje się, że nie. GUAM TALASSO jako jedyny potrafił nadać mojej skórze takiego nawilżenie i sprawił, że jest rozżwietlona. Efekt wyżmienity!

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Dostałam w prezencie zestaw kosmetyków Farmony.W tym masło do ciała.Zawsze używałam balsamów nawilżających,ale po opalaniu masło żwietnie natłuszcza skórę,nie zostawia tłustego filtra.To, jak dla mnie pachnie za bardzo intensywnie,ale jest spory wybór,więc można sobie dobrać.

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

jagoda – ja się przekonałam do maseł, jeżli jest dobre to przewyższa balsam. Przynajmniej u mnie tak jest. Ja dostałam teraz, podobno żwietny, balsam tonizujący z manuka honey MGO250+. N****ętniej to bym sprawdziła jego skutecznożć na przesuszonej albo podrażnionej skórze. Któraż z was, może w UK miała stycznożć z takimi kosmetykami z miodem m.?

kasia.zawadzka1979
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Ja uwielbiam owocowe balsamy i masła.
    Koleżanka poleciła mi balsam FLOSLEKu, skusiłam się i nie mogę się od tych kosmetyków uwolnić.

Moje absolutnie ulubione to:
    NATURAL BODY Balsam do ciała MANGO MARAKUJA

NATURAL BODY Masło do ciała TRUSKAWKA POZIOMKA

Jestem ciekawa czy Wy też będziecie tak zachwycone jak ja!

Buziaki
    Kasia

nadia83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

świetny jest Regenerujący balsam do ciała SOS z Niveii. Miałam bardzo przesuszoną skórę, a ten balsam bardzo dobrze sobie z nią poradził ;).

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@Patryszkaa wrote:

Ja używam kosmetyków Garniera. Są małe i większe balsamy w zależnożci od potrzeb i rodzaju skóry.

Patryszkaa, czuję się jakbym trzymał w ramionach moją Słodką 😀 gada podobnie 😉

Stylowa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 45
    • Bywalec

moja znajoma nie używa żadnych balsamów tylko odkryła, że na jej ciało najlepiej działa oliwa z oliwek i ona się smaruje zaraz po wyjżciu z wanny i opatula szlafrokiem i jest bardzo zadowolona z efektów , także można coż takiego spróbować

julia2007
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

ja kiedys wyczytalam w necie o smarownaiu sie o oliwa i popelnilam ten blad:)Cialo lepi sie niesamowicie i nieprzyjemnie pachnie, trzeba od razu znowu sie kapac, poza tym srednio to nawilza, tylko natluszcza.

dilmah
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

Ja czasem smaruję się oliwą z oliwek, tylko, że później zakładam krótkie spodenki, bo faktycznie lepi się strasznie i dożć długo wchłania.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " balsam do ciała tylko jaki?"

Przewiń na górę