- AutorOdp.
- 26 marca 2013 at 16:35
Ja uzywam i polecam Emulsje Hialuronową do Ciała Hildegard Braukmann. Idealnie nawilża na dłuższy czas. Ujędrnia.Ja włażnie wyczytałam o nim na forum i zakupiłam go w sklepie internetowym 😉
13 kwietnia 2013 at 10:33Przez cenową promocję stałam się użytkowniczką masełek z Bielendy i balsamy poszły w odstawkę. Są niezłe!
20 kwietnia 2013 at 11:39osobiżcie wybieram takie kosmetyki, które nawilżają, a nie pachną. Kupiłam w aptece balsam Decubal kiedyż, zupełnym przypadkiem i okazało się, że jest bardzo dobry, bo efekt nawilżenia jest długotrwały. Wiadomo, każdy ma inne upodobania, można wejżć na funepage na facebooku i poczytać. No i nie są drogie (do 40 zł) 🙂
30 kwietnia 2013 at 12:15Ja też stawiam przede wszystkim na pielęgnację, a dopiero potem gdzież na szarym końcu są zapachy 🙂 ostatnio jednak jak byłam w drogerii rzuciły mi się w oczy mleczka do ciała Soraya świat Natury i…. skusiłam się. Pokonał mnie zapach mleczka z amarantusem. I muszę przyznać, że istnieją kosmetyki, które zarówno nawilżają, jak i przepięknie pachną 🙂 polecam!
7 maja 2013 at 07:36[usunięto_link] wrote:
Oliwka na dłuższą metę jest dla mnie irytujaca – jestem mało cierpliwą osobą. Ale od czasu do czasu stosuję. Nigdy nie przywiązuję się jakoż bardzo do balsamów, nie mam stricte wybranego typu, ale ostatnio zakupiłam balsam regenerujący do skóry wrażliwej Flos – Leku i jest całkiem przyjemny 🙂
a co jest irytującego w oliwce? Mnie drażni tylko jej dziecięcy zapach, dlatego wolę używać bezzapachowy olej rzepakowy, który ma dużo witaminy E i sprawdza się super do pielęgnacji skóry.
7 maja 2013 at 09:41Oliwka zostawia tłusty filtr na skórze i nie każdy lubi na to od razu zakładać ubranie czy piżamę 🙂
10 maja 2013 at 19:57Dlatego najlepiej oliwką smarować się na mokrą skórę od razu po kąpieli i dopiero po tym delikatnie wytrzeć ręcznikiem!
16 czerwca 2013 at 10:10Oliwka także bardzo dobrze działa jeżeli chodzi o nawilżanie naszej skóry po kąpieli,ale warto wypróbować masło kakaowe z Ziaji,jest bardzo skuteczne i ładnie pachnie.
6 lipca 2013 at 21:05[usunięto_link] wrote:
Dlatego najlepiej oliwką smarować się na mokrą skórę od razu po kąpieli i dopiero po tym delikatnie wytrzeć ręcznikiem!
Dokładnie tak robię, ale nie z oliwką, tylko z olejem rzepakowym. Tzn robiłam, ale potem zaczęłam stosować peeling kawowy na bazie oleju rzepakowego (jest super, ze względu na witaminę E, której zawiera bardzo dużo) więc w sumie nacieram się nim już pod prysznicem i po kąpieli nie muszę tego robić ponownie 🙂
12 września 2013 at 15:55Co do masła kawowego, to zgadzam się. Sama stosuję 🙂
15 września 2013 at 06:57Krem do ciała DECUBAL BODY CREAM zawiera wiele aktywnych i cennych składników pozwalających doskonale nawilżyć suchą skórę całego ciała, między innymi mineralne olejki oraz witaminę E, glicerynę i lanolinę, które szybko wnikają w skórę, odżywiając ją i chroniąc.
Pozdrawiam,
Iwona Drobicz
eRzecznik Decubal26 listopada 2013 at 18:31Nowożć na mojej półce w łazience,a jednoczeżnie jak to zwykle z nowożciami bywa, mój numer jeden i mój ulubieniec 🙂 to balsam malinowy do ciała Sorayi z serii So Pretty. Orzeźwiający, bardzo żwieży i naprawdę smaczny zapach. W sklepie przy zakupie, oczywiżcie zasugerowałam się zapachem, ale w domu okazało się, że ma tez inne zalety, czyli żliczna różowa buteleczka zawiera bogate wnętrze 🙂 Balsamik bardzo dobrze nawilża, bardzo szybko się wchłania. Zapach na skórze dożć długo się utrzymuje. Mam jeszcze żel pod prysznic z tej samej serii o tym samym zapachu, więc zapach przez użycie tych dwóch kosmetyków jest jeszcze trwalszy. 😀
27 listopada 2013 at 00:05Stosowałam decubal-krem do twarzy, zakupiłam go wraz z bezzapachowym olejkiem do ciała, bo akurat była taka promocja, że stała obok kolejki zachęcająca Pani, niestety bez rewelacji. Olejek jeszcze udzie, ale krem w ogóle mi nie odpowiadał, przynajmniej ja nie lubię tłustych kremów do twarzy. Ostatnio stosuję pure fiji, mam balsam i olejek o zapachu kokosowym, bardzo mi pasują jak do tej pory.
3 grudnia 2013 at 12:01ja używam oliwkowego balsamu do ciała Ziaja (takie zielone opakowanie) i jestem z niego zadowolona. Więc jeżli nie ma różnicy to po co przepłacać 🙂
4 grudnia 2013 at 10:00Z naszych polskich firm bardzo fajny balsam produkuje też Uroda, balsam z serii Melisa. Wspaniale nawilża skórę, dla mnie jest nieoceniony. Stosuję go codziennie po kąpieli i moja skóra jest gładka i aksamitna 🙂
- AutorOdp.