• Autor
    Odp.
  • Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

26-27 lat i już botox, nie za wczeżnie? Dziwne by w tym wieku mieć zmarszczki. 🙄

Mamba_2008
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

A słyszał ktoż, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Cholera faceci pragną żeby kobieta była ich wizytówką. Piękna, zadbana, szczupła i wiecznie młoda. Skoro podnoszą Nam, aż tak wysoko poprzeczkę to my staramy się podołać tym wymaganiom, a poza tym robimy to tez dla siebie. Kobieta z wysoką samooceną jest atrakcyjniejsza i nie okłamujmy się, zabiegi tego typu oprócz tego że pomagają wizualnie to także dodają Nam odwagi.
    I Kowal są różne kobiety. Jedne starzeją się wolniej, a inne szybciej więc nie dziw się że ktoż ma zmarszczki w wieku 26-27 lat.

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

Na biologi mnie nauczano ,że człowiek w tym wieku sie jeszcze nie starzeję więc zmarszczek nie może mieć 😉 A jeżli już ma to co najwyżej od solarki co przyżpiesza starzenie się skóry. Botox akurat na zapobieganie się nie nadaje ponieważ jedyne co to paraliżuje miężnie. Więc jeżli już zapobiegać to np witaminami. Dokładniej mówiąc opóźniać ,bo zapobiegać się nie da jako ,że jest to naturalny proces. Jak na razie ze znanych mi istot tylko żółwie się nie starzeją. Szczupłe? Z tym jest coraz większy problem 😀

Mamba_2008
    Member
    • Zapaleniec

„Botoks” sprawia że miężnie w okolicy w której został podany nie pracują tak intensywnie, nie kurczą się i dlatego pozwalają skórze odpoczywać a co za tym spowalniać powstawanie zmarszczek. Nie pisałabym tego gdybym nie widziała codziennie koleżanki która poddała się takiemu zabiegowi. Widzę jak wygląda w jej przypadku akurat czoło i jest dużo lepsze niż moje i moje zmarszczki nie powstały w wyniku procesu starzenia tylko są zmarszczkami mimicznymi więc jak widzisz i 25 latka może je mieć. Co do dbania o siebie to fajnie by było gdyby też faceci byli ozdobą kobiety… Wymagać od innych każdy potrafi.

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

„Botoks” sprawia że miężnie w okolicy w której został podany nie pracują tak intensywnie, nie kurczą się i dlatego pozwalają skórze odpoczywać a co za tym spowalniać powstawanie zmarszczek.

Odpocząć? 😀 Nie wiesz o czym mówisz 😉 Nic tutaj nie spowalnia powstawania zmarszczek. Co jak co ,ale chemie i biochemię mam w małym palcu. Chodzi tu o porażenie miężni. Akurat jad kiełbasiany jest jedną z najsilniejszych trucizn na żwiecie i działa włażnie przez sparaliżowanie miężnia sercowego co skutkuje zatrzymaniem oddechu. Podany miejscowo działa na owe miężnie twarzy. Miężnie porażone zwyczajnie wiotczeją co powoduje znany efekt.

[usunięto_link] wrote:

zmarszczki nie powstały w wyniku procesu starzenia tylko są zmarszczkami mimicznymi więc jak widzisz i 25 latka może je mieć.

Mimiczne powstają również w wyniku starzenia 😉 Jasne ,że może mieć już o tym pisałem. Wpływa na to wiele czynników od dbania o sobie tj. żywienie, sport, używki, solarium/słońce, zanieczyszczenie żrodowiska itd.

[usunięto_link] wrote:

Co do dbania o siebie to fajnie by było gdyby też faceci byli ozdobą kobiety… Wymagać od innych każdy potrafi.

Mam to gdzież jakiego masz faceta i jaką jesteż babą. Jeżli on od Ciebie wymaga ,a sam jest niezadbany to jest to twój osobisty problem, ewentualnie wasz.

Mamba_2008
    Member
    • Zapaleniec

Słuchaj kowal a uczyli Cię też że jest te z botulina typu „b” i typu „a” . Skoro pozjadałeż wszystkie rozumy i uważasz że już nikt inny nie wie nic o botulinie, a co ważniejsze nie żmie wiedzieć, to masz problem ze sobą. Jeżli chodzi o mojego faceta to się od Niego odstosunkuj i tyle!!! Jakbyż czytał dokładnie to byż nie robił takich głupich komentarzy. Polemizowanie z Tobą to jak walenie głową w żcianę , a ja nie zamierzam mieć guza, więc daruje sobie Twoje wpisy.

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Słuchaj kowal a uczyli Cię też że jest te z botulina typu „b” i typu „a” .

To to samo , różni się stężeniem substancji oraz wytworzonymi antygenami. I nie uczyli tylko nauczali jeżli już, uczyć to mogę się ja.

[usunięto_link] wrote:

Skoro pozjadałeż wszystkie rozumy i uważasz że już nikt inny nie wie nic o botulinie, a co ważniejsze nie żmie wiedzieć, to masz problem ze sobą.

Po prostu nie wypowiadam się w tematach, o których nie mam pojęcia. Nigdy nie pisałem ,że nikt nie wie nic czy więcej. Sama tworzysz twierdzenie na mój temat ( o tym co myżlę) po czym sama odpowiadasz. Napisałaż źle więc to zanegowałem. Nie wiedziałem ,że to tak boli. Twoje twierdzenie iż miężnie wtedy odpoczywają to po prostu bzdura,a jak nie chcesz tego przyznać to chyba z dumy, albo nie masz pojęcia na czym polega paraliż.

[usunięto_link] wrote:

Jeżli chodzi o mojego faceta to się od Niego odstosunkuj i tyle!!!

Nie pisałem nic na temat twojego faceta. Ty napisałaż ,że wymaga, a sam nie daje (pisząc wy mężczyźni ,a raczej obcy od Ciebie nic nie wymagają). Więc jeżli tak jest to jest wasz problem. Tak czy nie? Czy może zabolało Ciebie logiczne twierdzenie? No chyba ,że faktycznie istnieje gdzież grono mężczyzn ,które wymaga byż była ładna i dbała o sobie i nie daje Ci tego w zamian 😉 Przeczytaj jeszcze raz na spokojnie ,bo chyba do serca sobie za dużo bierzesz.

[usunięto_link] wrote:

Jakbyż czytał dokładnie to byż nie robił takich głupich komentarzy. Polemizowanie z Tobą to jak walenie głową w żcianę , a ja nie zamierzam mieć guza, więc daruje sobie Twoje wpisy.

Czytam bardzo dokładnie. Nie wiem czego się spodziewałaż jeżli wobec faktów na temat tej trucizny odpowiadasz swoimi teoriami jak już wspominałem np. na temat „odpoczynku miężni”. Nie mam pojęcia skąd to wzięłaż? 🙂 Faktycznie możesz mieć „guza”, przeżywasz jakbym był w stosunku do Ciebie jakiż niemiły lub chamski. Ale rozumiem ,że jeżli ktoż operuję faktami ,które do tego są sprzeczne z twoim pojmowaniem to jest zły w stosunku do Ciebie i próbuje Ci zrobić krzywdę?

Mamba_2008
    Member
    • Zapaleniec

Napisałam że faceci wymagają, a nie jest że mój wymaga!!! Nie czytasz! Czy jesteż chamski? Jesteż! To tyle do Kowala

Blanka84 napisz coż więcej jak będziesz po zabiegu. Bardzo interesuje mnie zdanie osoby która wykonała taki zabieg.

majeczka_m
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

O co chodzi Kowalowi? nie kumam…

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Napisałam że faceci wymagają, a nie jest że mój wymaga!!! Nie czytasz! Czy jesteż chamski? Jesteż! To tyle do Kowala

Nie, chamski nie byłem w tym zdaniu, tylko logicznie odpowiedziałem. Ale rozumiem ,że jesteż z tych bab co interpretują po swojemu. Nie jest raczej możliwe by obcy facet wymagał czegokolwiek od Ciebie w tym kierunku więc logiczne jest ,że to twój 😉 Poza tym twój też jest facetem więc również do nich się zalicza, nie kumasz’? Czy może masz problemy z logicznym myżleniem?
    [usunięto_link] wrote:

O co chodzi Kowalowi? nie kumam…

O nic 😉 Coż sobie ubzdurała ,bo w kontekżcie poruszanej substancji zdała sobie sprawę ,że nic nie wie. Więc gdzież w jakimż zdaniu szuka ratunku.

Mamba_2008
    Member
    • Zapaleniec

Rany Kowal jedyną osobą która nie znosi najwyraźniej jak ktos inny wypowiada się w tym wątku to jesteż TY i bardzo Cię proszę ignoruj mnie od tej pory. Nie mam ochoty i nie chce się z Tobą przekomarzać bo nie po to tutaj weszłam.

Dziewczyny czekam na jakież wpisy po zabiegowe 😀

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Rany Kowal jedyną osobą która nie znosi najwyraźniej jak ktos inny wypowiada się w tym wątku to jesteż TY…

A czemu mam nie znosić jeżli ktoż się wypowiada? Znowu stwierdzasz coż co Ci się wydaję? Poza tym to jakaż przewrażliwiona jesteż.

Panienka2
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Bozia mnie obdarzyla taka,a nie inna uroda,wiec nie bede poprawiac dziela Pana Boga.Jestesmy i tak piekne,bo mlode.Poprawiac bedziemy na starosc,moze wymysla cos nowszego.

kobietka123
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

a jaki sens ma wstrzykiwanie botoxu? moze mi ktos wytlumaczyc?? przeciez z tego co wiem to jest tylko na 3-6 mies.i znowu trzeba wstzykiwac i znowu i,,,,,,,,,,,,,, tak caly czas ,a ile to kasy a jak sie raz nie uda jak oszpeci co wtedy?ciekawi mnie to czy po wstzyknieciu tego botoxu np w lwią zmarszczke po zalozmy 6 mies juz przestaje dzialac botox to jest tak jak bylo przed wstrzyknieciem? a moze jest i tak poprawa ,moze splycona zostaje zmarszczka a moze jest pgorszenie? ❓ ❓ ❓

blanka84
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 36
    • Bywalec

ja pytałam o to na mojej konsultacji, na któej okazało się, że koniec końców u mnie nie ma jeszcze wskazań i Pani doktor kazała mi wrócić jak już się pojawią prawdziwe wskazania 😀
    i powiedziała mi , że to jest tak, jakby skóra pół roku odpoczywała, więc nawet, jak preprata przestajcie działać, to skóra odpoczywa w tym czasie… no ale potem i tak trzeba znów dostrzyknąć, więc to jest już decyzja indywidualna pacjenta, czy zaczynać. 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " botox, co sądzicie?"

Przewiń na górę