- AutorOdp.
- 7 września 2014 at 15:26
[usunięto_link] wrote:
Myżlę, że przede wszystkim dużo ruchu na żwieżym powietrzu, żeby się trochę fizycznie zmęczyć to podstawa walki z bezsennożcią 🙂 byłam u psychologa z moimi problemami i poza różnymi ćwiczeniami relaksacyjnymi i odstawieniem komputera na godzinę przed snem, przepisał mi suplement diety Senmax, który stosuję od jakiegoż czasu i widocznie się poprawiło. Dodatkowo warto mieć regularny czas snu, tak z 7 godzin i wyznaczone godziny, np. nie później niż 23.30.
Jeżli chodzi o stres, to warto poszukać jego źródła, bo niewarto walczyć z objawami 🙂 praca go generuje, rodzina czy może jeszcze coż innego?
Ja też brałam Senmax 🙂 pomaga! W związku ze zmianą pracy miałam problemy ze snem, bo się bardzo stresowałam, ale na szczężcie to już za mną. śpię teraz spokojnym snem od wieczora aż do rana, bez dziwnych pobudek o 3. Serdecznie polecam!
7 września 2014 at 16:03[usunięto_link] wrote:
Z chmielu to ja wolę wypić piwo, ale wiadomo codziennei przed snem nie jest wskazane. Jak chmiel ma wpływ na sen?
Chmiel wpływa kojąco na układ nerwowy. Posiada włażciwożci relaksujące i odprężające. Pomaga więc wyciszyć się przed snem i wprowadza w lepszy nastrój. Tak jak piszesz – piwo codziennie nie jest wskazane, dlatego warto wybrać zdrowszą alternatywę, czyli ekstrakt z szyszek chmielu. 🙂
Pozdrawiam.
8 września 2014 at 13:54To fakt,organizm może zareagować naprawdę różnie na alkohol,podobnie jak na kofeinę przed snem,więc nie jest to czymż wskazanym,zdecydowanie lepsza będzie melisa lub melatonina z ziół czy aktywnożć fizyczna.
9 września 2014 at 19:17Zgadza się. Jednak pamiętajmy, że chmiel występuje nie tylko w piwie. Można go kupić w aptece, w postaci kapsułek czy tabletek. Jest również dodawany do suplementów nasennych. Z łatwożcią można go znaleźć pod „zdrową” postacią.
Pozdrawiam.
14 września 2014 at 20:22@e-Fontanna.pl wrote:
To fakt,organizm może zareagować naprawdę różnie na alkohol,podobnie jak na kofeinę przed snem,więc nie jest to czymż wskazanym,zdecydowanie lepsza będzie melisa lub melatonina z ziół czy aktywnożć fizyczna.
Melatonina to zioło? Od kiedy?
17 września 2014 at 15:43Melatonina to hormon, który naturalnie występuje w naszym organizmie. Jest odpowiedzialny za wywołanie uczucia sennożci. Jego wydzielanie wzrasta wraz z nadejżciem nocy, natomiast maleje rankiem.
Pozdrawiam.
19 września 2014 at 22:16Ale melatonina raczej nie odstresowuje. Ona bardziej usypia. A po takiej dawce jednak nie zawsze da sie normalnie funkcjonować. Wiec jednak w takiej sytuacji bardziej dla mnie wskazany byłby inny suplement-odstresowywacz. Macie coż godnego polecenia?
20 września 2014 at 18:37Olu – ja od niedawna biorę ten forstres, czuję się bardziej rozluźniona. Tam jest też wyciąg z jakiegoż zioła też mającego działanie uspokajające
21 września 2014 at 09:42moim zdaniem na stres dobre jets rozluźnienie miężni czyli joga. Dzięki niej, np. ja zyskałam bardzo dużo, moja praca wymaga ciągłego kontaktu z ludźmi i często się stresowałam, ale przez ćwiczenia nauczyłam się oddychać i rozluźnić. Jesli poszukujecie sprzętu możecie go zamówić np na JogaStyl.pl ostatnio były jeszcze promocje, a z własnego dożwiadczenia uważam że są to jedne z lepszych mat
21 września 2014 at 12:26[usunięto_link] wrote:
Ale melatonina raczej nie odstresowuje. Ona bardziej usypia. A po takiej dawce jednak nie zawsze da sie normalnie funkcjonować. Wiec jednak w takiej sytuacji bardziej dla mnie wskazany byłby inny suplement-odstresowywacz. Macie coż godnego polecenia?
A może żrodki ziołowe? Od wieków sprawdza się melisa lekarska, a także wyciąg z szyszek chmielu. Najlepszym wyjżciem będzie, jeżli połączymy je z melatoniną. Oprócz uspokojenia nerwów, będzie nam także łatwiej zasnąć.
Pozdrawiam.
25 października 2014 at 09:25Sama teraz tez postanowiłam własnei cos zrobic z moim stresującym mnie na maksa życiem zawodowym. Jakoż nie potrafie to wszystkie ogarnąc w pracy. Kupiłam jak wyczytałam Forstres. Mam nadzieje ze mi pomoze i jakoż inaczej bede sie budzić rano, z poczuciem ze coż tam ma sens.
26 października 2014 at 19:55Myżlę, że Ci pomoże, ma wyciąg z melisy i z tego co widzę to słuszną dawkę, magnez a on też działa odprężająco. Na stres na pewno się nada, a często nie możemy spać włażnie z powodu stresu, do tego dołóż aktywnożć fizyczną i na pewno poczujesz efekt 🙂
27 października 2014 at 13:36Owszem wizyta u lekarza to najlepsze co moze byc, ale nie oszukujmy sie ze w dzisiejszych czasach nie zawsze albo mamy czas albo po prostu nie chce sie nam, bo wolimy własnie siegnąc jak w moim przypadku po jakiż skuteczny i odpowiednio działajacy suplement.
27 października 2014 at 22:26Ja nie przepadam za chodzeniem do lekarzy, dlatego staram się w miarę możliwożci sobie radzić sama. Tym bardziej, że trafić na dobrego lekarza to też trzeba mieć szczężcie.
28 października 2014 at 19:03No tak, tylko takie baletki nasenne tez nie są niczym dobrym bo potem ja nie mam siły wstac z łóżka a przeciez na drugi dzień musze normalnie funkcjonowac. Wiec troszke dla mnie mija sie to z celem. Potrzeba dobrych tabletek, ale nie usypiajacych tylko bardziej działajacych jak odstresowywacz.
- AutorOdp.