- AutorOdp.
- 30 czerwca 2014 at 15:16
Miłożć i wsparcie bliskich na pewno ma tutaj znaczenie i odgrywa ważną rolę,a poza tym wydaje mi się,że melisa dobrze działa na ukojenie skołatanych nerwów i pozwoli nam spokojnie zasnąć:)
18 sierpnia 2014 at 17:30Też mam problem ze snem, nie mogę spać przez stres. Myżlę, że to jest włażnie u mnie przyczyna, bo praca daje mi nieźle popalić. Same leki na uspokojenie mnie otumaniają.
20 sierpnia 2014 at 13:21a melisę próbowałaż pić?
24 sierpnia 2014 at 07:55[usunięto_link] wrote:
Też mam problem ze snem, nie mogę spać przez stres. Myżlę, że to jest włażnie u mnie przyczyna, bo praca daje mi nieźle popalić. Same leki na uspokojenie mnie otumaniają.
może bierzesz za mocne, spróbuj czegoż z melisą czy melatoniną – najlepiej z dodatkiem magnezu.
24 sierpnia 2014 at 15:39magnes ma włażciwożci nasenne?
27 sierpnia 2014 at 16:43Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Nie ma włażciwożci nasennych, lecz z pewnożcią pomaga w odprężeniu się. Przy walce z bezsennożcią warto wykorzystać melatoninę, która jest odpowiedzialna za prawidłowy cykl snu i czuwania.
Pozdrawiam.
31 sierpnia 2014 at 11:04[usunięto_link] wrote:
a melisę próbowałaż pić?
A ty próbowałaż? Ma okropny smak.
[usunięto_link] wrote:może bierzesz za mocne, spróbuj czegoż z melisą czy melatoniną – najlepiej z dodatkiem magnezu.
To takie z apteki, dostępne bez recepty.
31 sierpnia 2014 at 12:40Fakt, melisa ma dożć specyficzny zapach i smak. Może nie smakować wszystkim. Z resztą tak samo, jak chmiel. 😉 Dlatego w takich przypadkach warto sięgnąć po tabletki. Komfort ich zażywania jest o wiele większy.
Pozdrawiam.
31 sierpnia 2014 at 15:33[usunięto_link].apotex wrote:
Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Nie ma włażciwożci nasennych, lecz z pewnożcią pomaga w odprężeniu się. Przy walce z bezsennożcią warto wykorzystać melatoninę, która jest odpowiedzialna za prawidłowy cykl snu i czuwania.
Pozdrawiam.
o tym nie wiedziałam, melatonina wszystkiemu może zaradzić a ile powinno jej się przyjmować?
[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
a melisę próbowałaż pić?
A ty próbowałaż? Ma okropny smak.
ja lubię zioła rumianek, melisę, pokrzywę – ale później latam do toalety w nocy więc nie jest to najlepszy sposób
31 sierpnia 2014 at 15:53Myżlę, że przede wszystkim dużo ruchu na żwieżym powietrzu, żeby się trochę fizycznie zmęczyć to podstawa walki z bezsennożcią 🙂 byłam u psychologa z moimi problemami i poza różnymi ćwiczeniami relaksacyjnymi i odstawieniem komputera na godzinę przed snem, przepisał mi suplement diety Senmax, który stosuję od jakiegoż czasu i widocznie się poprawiło. Dodatkowo warto mieć regularny czas snu, tak z 7 godzin i wyznaczone godziny, np. nie później niż 23.30.
Jeżli chodzi o stres, to warto poszukać jego źródła, bo niewarto walczyć z objawami 🙂 praca go generuje, rodzina czy może jeszcze coż innego?
31 sierpnia 2014 at 18:13Przed snem nie należy pić pobudzających napojów, takich jak kawa czy herbata, nie można się przejadać, najlepiej minimum godzinę przed pójżciem spać nie korzystać z komputera, w Internecie można znaleźć różne techniki relaksacji, które pomagają w zażnięciu, np. wizualizacja 🙂
2 września 2014 at 18:53[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link].apotex wrote:
Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Nie ma włażciwożci nasennych, lecz z pewnożcią pomaga w odprężeniu się. Przy walce z bezsennożcią warto wykorzystać melatoninę, która jest odpowiedzialna za prawidłowy cykl snu i czuwania.
Pozdrawiam.
o tym nie wiedziałam, melatonina wszystkiemu może zaradzić a ile powinno jej się przyjmować
Zaleca się przyjmować 1 mg melatoniny na krótko przed położeniem się spać.
Natomiast co do ziół, to wcale nie musisz ich pić. Znajdziesz je już w tabletkach. Zarówno w pojedynczej postaci, jak już w formie gotowych suplementów.Pozdrawiam.
3 września 2014 at 15:45Same zioła może i nie, ale te z dodatkiem melatoniny już tak. Działa ona bardzo szybko, dlatego zaleca się przyjmować ją na krótko przed pójżciem spać (ok. 30 min).
Pozdrawiam.
4 września 2014 at 10:07ruch to na pewno dobry pomysł, przed jakimż ważnym wydarzeniem to mnie tak żciska w żołądku że nie mogę jeżć, spać. Ostatnio mam sporo takich stresujących okazji :/ zaczęłam brać forstres z melisą, wczeżniej robiłam napary ale zazwyczaj nie dawałam rady ich wypić :D, mam wrażenie że działa rozluźniająco, a i w składzie ma magnez
7 września 2014 at 14:10[usunięto_link].apotex wrote:
Fakt, melisa ma dożć specyficzny zapach i smak. Może nie smakować wszystkim. Z resztą tak samo, jak chmiel. 😉 Dlatego w takich przypadkach warto sięgnąć po tabletki. Komfort ich zażywania jest o wiele większy.
Pozdrawiam.
Z chmielu to ja wolę wypić piwo, ale wiadomo codziennei przed snem nie jest wskazane. Jak chmiel ma wpływ na sen?
- AutorOdp.