• Autor
    Odp.
  • dilmah
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

Ostatnio metoda babcina – melisa, rumianek i dziurawiec, wieczorem popijam, czasem z sokiem malinowym i jest ok:) Na delikatniejsze stresy sprawdza się super:)

baasiek
    Participant
    • Tematów: 6
    • Odp.: 207
    • Zapaleniec

Co do chodzenia do lekarza, to ok, na pewno czasami warto ale czasami nie, nie należę do osób które biegają z katarem albo z byle czym tym bardziej, że trochę znam to żrodowisko i wiem, że tak naprawdę teraz to pacjent musi wiedzieć sam co mu dolega, bo pójdzie się do 3ch lekarzy i każdy da inną diagnozę (takich przykładów znam bardzo dużo), dlatego sporo osób szuka na forach informacji co może pomóc, jak się leczyć, ma to gdzież swoją przyczynę.

magda70045
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

no wlasne sama melisa nie dziala
    nie wystarczy :):)

goszPtosz1
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Na bezsennożć proponuję ciepłe mleko. Na stres dobry film, kino albo coż milszego.

Samira
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

eh… ja na stres biorę nervomix control, bardzo mi pomógł ostatnimi czasy.. na bezsennożć biorę dwie tabletki i książkę do łóżka, a na funkcjonowanie w dzień jedną.. to ziołowy lek ogólnodostępny w aptece bez recepty

idealnabyc
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

na stres to magnez.. meliska.. cwiczenia! bo cwiczenia – sport i wysilek produkuje endorfiny – czyli hormony szczescia

sajana
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Zaczęłam chodzić wieczorem na spacery, ale nic nie pomogło :// , melisa – może trochę :(( . Wtedy wybrałam się na masaż. Na masażu dowiedziałam się o szwedzkich poduszkach ortopedycznych Sissel, które pomagają rozluźnić podczas snu napięte miężnie karku i szyi, gdzie podobno gromadzą się stresy. W sklepie pomogli mi dobrać rozmiar poduszki do mojego ciała i materaca na jakim żpię. Ta poduszka pomogła mi najbardziej. :ok:

Melody
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Na mnie najlepiej działa porządny trening, pachnąca kąpiel a potem książka – mnie to bardzo relaksuje, i pomaga zasnąć po stresującym dniu. Warto także do książki, zaparzyć sobie melisy 🙂

magdaa35
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Najlepsze tabletki albo duże zmęczenie.

Monika746
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja polecam muzykę relaksacyjną 😉

EmilStepien
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Możliwe, że masz uczulenie na kawę, która objawia się bezsennożcią. Masz jeszcze jakież objawy spowodowane stresem?

Kejtix
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Szklanka ciepłego mleka w wywietrzonej wczeżniej sypialni 😀

reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Jeżeli stres jest już tak silny, że powoduje bezsensożć, to może jednak warto skonsultować z lekarzem ?

justyn86
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Wieczorem lubię delektować się swoją herbatą zaparzoną w ulubionym dzbanuszku. W ciągu dnia nie mam czasu na taki relaks i herbatę parzę w dużym kubku w pożpiechu. Taki rytuał przyzwyczaił mnie do tego, że ten czas jest tylko dla mnie i nie myżlę w tedy o problemach. Kiedyż też miałam problem z zasypianiem, ale nie chciałam korzystać z żadnych suplementów więc przeszukałam trochę internet i na kawa-czy-herbata.pl znalazłam herbatę Miłych snów. Fajnie smakowała i dobrze mi się po niej spało. Więc może coż takiego mogłoby Ci pomóc.

ramona
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Na stres i bezsennożci najlepszym sposobem jest sport. Jeżeli bezsennożci utrzymuje się dłużej faktycznie warto skonsultować się z lekarzem.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co na stres i bezsennożć?"

Przewiń na górę