- AutorOdp.
- 31 października 2014 at 00:23
Ostatnio metoda babcina – melisa, rumianek i dziurawiec, wieczorem popijam, czasem z sokiem malinowym i jest ok:) Na delikatniejsze stresy sprawdza się super:)
3 listopada 2014 at 20:14Co do chodzenia do lekarza, to ok, na pewno czasami warto ale czasami nie, nie należę do osób które biegają z katarem albo z byle czym tym bardziej, że trochę znam to żrodowisko i wiem, że tak naprawdę teraz to pacjent musi wiedzieć sam co mu dolega, bo pójdzie się do 3ch lekarzy i każdy da inną diagnozę (takich przykładów znam bardzo dużo), dlatego sporo osób szuka na forach informacji co może pomóc, jak się leczyć, ma to gdzież swoją przyczynę.
17 listopada 2014 at 12:04no wlasne sama melisa nie dziala
nie wystarczy :):)6 grudnia 2014 at 10:28Na bezsennożć proponuję ciepłe mleko. Na stres dobry film, kino albo coż milszego.
31 grudnia 2014 at 15:34eh… ja na stres biorę nervomix control, bardzo mi pomógł ostatnimi czasy.. na bezsennożć biorę dwie tabletki i książkę do łóżka, a na funkcjonowanie w dzień jedną.. to ziołowy lek ogólnodostępny w aptece bez recepty
6 stycznia 2015 at 15:57na stres to magnez.. meliska.. cwiczenia! bo cwiczenia – sport i wysilek produkuje endorfiny – czyli hormony szczescia
13 stycznia 2015 at 18:59Zaczęłam chodzić wieczorem na spacery, ale nic nie pomogło :// , melisa – może trochę :(( . Wtedy wybrałam się na masaż. Na masażu dowiedziałam się o szwedzkich poduszkach ortopedycznych Sissel, które pomagają rozluźnić podczas snu napięte miężnie karku i szyi, gdzie podobno gromadzą się stresy. W sklepie pomogli mi dobrać rozmiar poduszki do mojego ciała i materaca na jakim żpię. Ta poduszka pomogła mi najbardziej. :ok:
14 stycznia 2015 at 13:07Na mnie najlepiej działa porządny trening, pachnąca kąpiel a potem książka – mnie to bardzo relaksuje, i pomaga zasnąć po stresującym dniu. Warto także do książki, zaparzyć sobie melisy 🙂
27 stycznia 2015 at 09:52Najlepsze tabletki albo duże zmęczenie.
19 marca 2015 at 23:52Ja polecam muzykę relaksacyjną 😉
21 marca 2015 at 21:31Możliwe, że masz uczulenie na kawę, która objawia się bezsennożcią. Masz jeszcze jakież objawy spowodowane stresem?
13 kwietnia 2015 at 19:05Szklanka ciepłego mleka w wywietrzonej wczeżniej sypialni 😀
26 maja 2015 at 09:46Jeżeli stres jest już tak silny, że powoduje bezsensożć, to może jednak warto skonsultować z lekarzem ?
27 maja 2015 at 11:09Wieczorem lubię delektować się swoją herbatą zaparzoną w ulubionym dzbanuszku. W ciągu dnia nie mam czasu na taki relaks i herbatę parzę w dużym kubku w pożpiechu. Taki rytuał przyzwyczaił mnie do tego, że ten czas jest tylko dla mnie i nie myżlę w tedy o problemach. Kiedyż też miałam problem z zasypianiem, ale nie chciałam korzystać z żadnych suplementów więc przeszukałam trochę internet i na kawa-czy-herbata.pl znalazłam herbatę Miłych snów. Fajnie smakowała i dobrze mi się po niej spało. Więc może coż takiego mogłoby Ci pomóc.
27 maja 2015 at 11:11Na stres i bezsennożci najlepszym sposobem jest sport. Jeżeli bezsennożci utrzymuje się dłużej faktycznie warto skonsultować się z lekarzem.
- AutorOdp.