• Ten temat ma 250 odpowiedzi, 133 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 6 lat temu przez nancy11.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 251 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    kolorowa12
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Skoro masz problemy z żołądkiem, może warto spróbować terapii żwiatłem? Słuchawki do żwiatłoterapii poprawią Ci nastrój i polepszą sen. Warto spróbować, mnie bardzo pomogły Valkee.

Cedzia456
    Członek
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Jeżli chodzi o stres ważne jest myżleć pozytywnie o czynniku stresogennym lub nie myżleć o nim. Można stosować tabletki ziołowe, ale mogą one otumaniać i nie jest to tak do końca rozwiązanie problemu. Można skonsultować się z psychologiem, jeżli problem jest naprawdę poważny. Na bezsennożć, możesz próbować ćwiczyć tuż przed spaniem, czytać książki lub starać wyłączyć się myżlenie.

PaaTal_pl
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Ćwiczenia i aktywnożć fizyczna to bardzo dobry sposób na to aby poradzić sobie ze stresem czy bezsennożci,wysiłek potęguje zmęczenie. Ja polecam także uzupełnić dawkę magnezu,szczególnei kiedy mamy dużo stresujących zajęć.

Anna_N
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

wypij jakąż herbatkę ziołową 🙂 Albo szklankę gorącego mleka 🙂 Na mnie też działa ( jeżeli położę się i nie mogę wyciszyc ) puszczenie na necie odgłosów natury 😀 Na radiu open fm jest taki kanał

violet80
    Członek
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Tak, ja też testowałam Valkee, o których ktoż wczeżniej wspomniał. Ogólnie żwiatłoterapia bardzo pomaga, zwłaszcza jeżli zmagamy się ze stresem i bezsennożcią. Zielona herbata też jest rewelacyjna i do tego ma wiele włażciwożci zdrowotnych, jest dobra na zęby, zapobiega chorobom nowotworowym.

kolorowa12
    Członek
    • Odp.: 25
    • Bywalec
    Darinnka
    Członek
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Na bezsennożć może pomóc odpowiednia ziołowa herbata np. http://poyerbani.pl/233-zestaw-dla-dwojga-czarny.html oraz książka czytana przed spaniem. Ciekawym, ale trudnym patentem też jest skupienie się, by nie myżleć w trakcie zasypania 🙂

EwaEwka
    Członek
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Sam wysiłek fizyczny nie zawsze pomoże na bezsennożć, można się zawsze wspomóc słuchając przed snem muzyki relaksacyjnej, która Cie dodatkowo wyciszy i uspokoi jeżli jesteż zestresowana.

monicca
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

@mira wrote:

Muzyka relaksacyjna dobra jest nie tylko kiedy człowiek jest zestresowany. Można też, jeżli ktoż ubi poczytać książkę. Wyczytałam ostatnio, że błędem jest słuchanie muzyki, czytanie, oglądanie tv w łóżku. Według opinii specjalistów łóżko powinno kojarzyć się tylko ze snem i czynnożciami seksualnymi 😀

wielu specjalistów gada głupoty 🙂 To jest tak jak w budowlance … niby fachowcy, a i tak schrzaniona robota 😀
    u mnie na bezsennosc zawsze działa włączenie tv i jakiegoż serialu. od razu padam …

Aniela80
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Mnie pomogły na stres pigułki calms, ale niestety trzeba się nimi dosłownie opychać aby były efekty. Ponieważ są dożć słabe

Mennsa
    Członek
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Większożć Polaków ma problemy ze stresem, jak mówi raport Style Zdrowie, jedni mniejsze, a inni większe. Dobrze jest najpierw bliżej poznać własne predyspozycje, dlatego przydaje się zrobienie odpowiedniego testu, który pomaga w okreżleniu własnego stylu zdrowia. Potem dzięki wskazówko i radom można efektywniej o siebie dbać.

blowup
    Członek
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Jeżli o mnie chodzi, aktywnożć fizyczna ma raczej kapryżny wpływ na moje zasypianie. Np. jeżli na 19 pójdę na ciężki spinning, nawet o 24 czasem jeszcze nie chce mi się spać. A czasem faktycznie jestem tak zmęczona, że n****ętniej spałabym o 22, zwłaszcza po cross-ficie 🙂 Bieganie oczywiżcie ma jeszcze dodatkowy czynnik spędzania czasu na żwieżym powietrzu, podobnie rower.

Czasem warto zastanowić się, czy nie ma żadnych innych objawów i czy bezsennożć nie jest spowodowana jakimż problemem zdrowotnym. Ja miałam dwa takie przypadki – raz okazało się, że to kłopot z tarczycą i oczywiżcie odpowiednie leki to unormowały, a potem niedobór potasu, wtedy kupiłam Katelin+ (suplement bez recepty) i też szybko problem minął 😉

kalina
    Członek
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Ja mam stwierdzone zwyrodnienie kręgosłupa. Usnę i budzę się, wtedy muszę zmienić pozycję. I tak każdej nocy, trochę trwa zanim ból ustąpi.

majka_em
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 13
    • Bywalec

A może ty masz niedobór potasu? Ja byłam bardzo przemęczona do niedawna. Pracuję, ale nigdy wczeżniej nie było tak, że wracałam do domu i po prostu padałam na łóżko. Na nic kompletnie nie miałam siły. Później zaczęły się bolesne kurcze w nocy, zaczęła mi drgać powieka. Bardzo się pociłam. Lekarz powiedział, że poszłam do niego w ostatnim momencie, jeszcze trochę i wylądowałabym w szpitalu. No i teraz delikatna zmiana diety i kapsułki z potasem (bez recepty) doustnie. Pomaga.

kalina
    Członek
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Nie to chyba nie to. Robiłam badania i niczego niepokojącego nie pokazały. Mam stwierdzoną dysfunkcję kręgosłupa i póki się z tym nie uporam (jeżli uporam) to moja bezsennożć będzie trwać. pozostają leki przeciwbólowe i nasenne.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 251 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę