- Ten temat ma 250 odpowiedzi, 133 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 6 lat temu przez
nancy11.
- AutorWpisy
- 9 września 2013 o 12:17 #142275
Skoro masz problemy z żołądkiem, może warto spróbować terapii żwiatłem? Słuchawki do żwiatłoterapii poprawią Ci nastrój i polepszą sen. Warto spróbować, mnie bardzo pomogły Valkee.
21 września 2013 o 09:34 #142269Jeżli chodzi o stres ważne jest myżleć pozytywnie o czynniku stresogennym lub nie myżleć o nim. Można stosować tabletki ziołowe, ale mogą one otumaniać i nie jest to tak do końca rozwiązanie problemu. Można skonsultować się z psychologiem, jeżli problem jest naprawdę poważny. Na bezsennożć, możesz próbować ćwiczyć tuż przed spaniem, czytać książki lub starać wyłączyć się myżlenie.
24 września 2013 o 07:36 #142270Ćwiczenia i aktywnożć fizyczna to bardzo dobry sposób na to aby poradzić sobie ze stresem czy bezsennożci,wysiłek potęguje zmęczenie. Ja polecam także uzupełnić dawkę magnezu,szczególnei kiedy mamy dużo stresujących zajęć.
25 września 2013 o 11:52 #142271wypij jakąż herbatkę ziołową 🙂 Albo szklankę gorącego mleka 🙂 Na mnie też działa ( jeżeli położę się i nie mogę wyciszyc ) puszczenie na necie odgłosów natury 😀 Na radiu open fm jest taki kanał
29 września 2013 o 17:44 #142272Tak, ja też testowałam Valkee, o których ktoż wczeżniej wspomniał. Ogólnie żwiatłoterapia bardzo pomaga, zwłaszcza jeżli zmagamy się ze stresem i bezsennożcią. Zielona herbata też jest rewelacyjna i do tego ma wiele włażciwożci zdrowotnych, jest dobra na zęby, zapobiega chorobom nowotworowym.
2 października 2013 o 09:33 #142268Tutaj jest ciekawy artykuł http://trendz.pl/gadzety/swietlne-sluchawki
12 października 2013 o 07:55 #142290Na bezsennożć może pomóc odpowiednia ziołowa herbata np. http://poyerbani.pl/233-zestaw-dla-dwojga-czarny.html oraz książka czytana przed spaniem. Ciekawym, ale trudnym patentem też jest skupienie się, by nie myżleć w trakcie zasypania 🙂
21 października 2013 o 14:24 #142289Sam wysiłek fizyczny nie zawsze pomoże na bezsennożć, można się zawsze wspomóc słuchając przed snem muzyki relaksacyjnej, która Cie dodatkowo wyciszy i uspokoi jeżli jesteż zestresowana.
25 października 2013 o 11:26 #142286@mira wrote:
Muzyka relaksacyjna dobra jest nie tylko kiedy człowiek jest zestresowany. Można też, jeżli ktoż ubi poczytać książkę. Wyczytałam ostatnio, że błędem jest słuchanie muzyki, czytanie, oglądanie tv w łóżku. Według opinii specjalistów łóżko powinno kojarzyć się tylko ze snem i czynnożciami seksualnymi 😀
wielu specjalistów gada głupoty 🙂 To jest tak jak w budowlance … niby fachowcy, a i tak schrzaniona robota 😀
u mnie na bezsennosc zawsze działa włączenie tv i jakiegoż serialu. od razu padam …25 października 2013 o 20:04 #142287Mnie pomogły na stres pigułki calms, ale niestety trzeba się nimi dosłownie opychać aby były efekty. Ponieważ są dożć słabe
23 listopada 2013 o 10:01 #142254Większożć Polaków ma problemy ze stresem, jak mówi raport Style Zdrowie, jedni mniejsze, a inni większe. Dobrze jest najpierw bliżej poznać własne predyspozycje, dlatego przydaje się zrobienie odpowiedniego testu, który pomaga w okreżleniu własnego stylu zdrowia. Potem dzięki wskazówko i radom można efektywniej o siebie dbać.
24 stycznia 2014 o 12:03 #142307Jeżli o mnie chodzi, aktywnożć fizyczna ma raczej kapryżny wpływ na moje zasypianie. Np. jeżli na 19 pójdę na ciężki spinning, nawet o 24 czasem jeszcze nie chce mi się spać. A czasem faktycznie jestem tak zmęczona, że n****ętniej spałabym o 22, zwłaszcza po cross-ficie 🙂 Bieganie oczywiżcie ma jeszcze dodatkowy czynnik spędzania czasu na żwieżym powietrzu, podobnie rower.
Czasem warto zastanowić się, czy nie ma żadnych innych objawów i czy bezsennożć nie jest spowodowana jakimż problemem zdrowotnym. Ja miałam dwa takie przypadki – raz okazało się, że to kłopot z tarczycą i oczywiżcie odpowiednie leki to unormowały, a potem niedobór potasu, wtedy kupiłam Katelin+ (suplement bez recepty) i też szybko problem minął 😉
19 lutego 2014 o 16:18 #142308Ja mam stwierdzone zwyrodnienie kręgosłupa. Usnę i budzę się, wtedy muszę zmienić pozycję. I tak każdej nocy, trochę trwa zanim ból ustąpi.
24 lutego 2014 o 15:00 #142309A może ty masz niedobór potasu? Ja byłam bardzo przemęczona do niedawna. Pracuję, ale nigdy wczeżniej nie było tak, że wracałam do domu i po prostu padałam na łóżko. Na nic kompletnie nie miałam siły. Później zaczęły się bolesne kurcze w nocy, zaczęła mi drgać powieka. Bardzo się pociłam. Lekarz powiedział, że poszłam do niego w ostatnim momencie, jeszcze trochę i wylądowałabym w szpitalu. No i teraz delikatna zmiana diety i kapsułki z potasem (bez recepty) doustnie. Pomaga.
8 marca 2014 o 07:33 #142294Nie to chyba nie to. Robiłam badania i niczego niepokojącego nie pokazały. Mam stwierdzoną dysfunkcję kręgosłupa i póki się z tym nie uporam (jeżli uporam) to moja bezsennożć będzie trwać. pozostają leki przeciwbólowe i nasenne.
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.