- AutorOdp.
- 21 maja 2013 at 19:15
szpinak łączysz z penne pomidorowo czosnkowym czy mówisz o zupełnie dwóch opcjach?
23 maja 2013 at 11:39Ja się uzależniłam od grilla 🙂 kupiliżmy miesiąc temu lotusgrill i ciągle robimy na nim jakież pyszne jedzonko 🙂 a jedliżcie owoce z grilla ? są naprawdę pyszne 🙂
23 maja 2013 at 18:53[usunięto_link] wrote:
szpinak łączysz z penne pomidorowo czosnkowym czy mówisz o zupełnie dwóch opcjach?
Dwie różne opcje 🙂 Chociaż swoją drogą ciekawe jak by smakował szpinak z pomidorami 🙂
25 maja 2013 at 14:33[usunięto_link]@ wrote:
Przyznam się, że odkryłam swoje nowe uzależnienie 😀 Mianowicie makaron w każdej postaci 😀
mam to samo, od jakiego jemniemal codziennie – aż cud że jeszcze waga nie podskoczyła 😉
28 maja 2013 at 10:36A jak to przyrządzasz to z Pesto pomidorowym
1 czerwca 2013 at 14:42[usunięto_link] wrote:
A jak to przyrządzasz to z Pesto pomidorowym
No to tak: zaczynam od wstawienia makaronu, w zasadzie dowolnego, akurat taki jak jest w szafce 🙂 na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam na niej drobno posiekany czosnek, czekam chwilę a później dokładam pomidora bez skórki, albo takiego gotowego z puszki 🙂 doprawiam – ja daję trochę soli i bazylię. Do tego wszystkiego wrzucam ugotowany makaron, mieszam i na talerzu posypuję zieloną pietruszką 🙂 Nic specjalnego, ale jak na szybki obiad w sam raz 🙂
2 czerwca 2013 at 14:46[usunięto_link]@ wrote:
[usunięto_link] wrote:
A jak to przyrządzasz to z Pesto pomidorowym
No to tak: zaczynam od wstawienia makaronu, w zasadzie dowolnego, akurat taki jak jest w szafce 🙂 na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam na niej drobno posiekany czosnek, czekam chwilę a później dokładam pomidora bez skórki, albo takiego gotowego z puszki 🙂 doprawiam – ja daję trochę soli i bazylię. Do tego wszystkiego wrzucam ugotowany makaron, mieszam i na talerzu posypuję zieloną pietruszką 🙂 Nic specjalnego, ale jak na szybki obiad w sam raz 🙂
robiłam i przypaliłam czosnek :/ ale poza tym ok 🙂 więcej taki poproszę
2 czerwca 2013 at 18:15No włażnie trzeba uważać, żeby nie przypalić czosnku 😀 Czasem jak mam to dodaję jeszcze pestki dyni, z innymi nie próbowałam, ale myżlę, że można spróbować 🙂
4 czerwca 2013 at 19:09Ja zawsze prawie dodaje trochę cebuli i tu tez trzeba uważać bo przypalona jest gorzka i psuje smak czasem całej potrawy
4 czerwca 2013 at 20:10Od czekolady 😛 Uwielbiam w każdej postaci. Najbardziej lubię czekoladę wedlowską. Teraz są z nią pyszne kruche ciasteczka- Amerykanki. Nowożć. Kawałki czekolady w niej są pyszne, ciacho rozpływa się w ustach.
7 czerwca 2013 at 19:46[usunięto_link] wrote:
Od czekolady 😛 Uwielbiam w każdej postaci. Najbardziej lubię czekoladę wedlowską. Teraz są z nią pyszne kruche ciasteczka- Amerykanki. Nowożć. Kawałki czekolady w niej są pyszne, ciacho rozpływa się w ustach.
A ja ostatnio spróbowałam nowej Alpen Gold ze słonymi chrupkami i stwierdziłam, że to moja nowa ulubiona!
[usunięto_link] wrote:
Ja zawsze prawie dodaje trochę cebuli i tu tez trzeba uważać bo przypalona jest gorzka i psuje smak czasem całej potrawy
No z cebulą też racja, ale czosnek się szybciej przypala
10 czerwca 2013 at 21:42Mam pieczarkę w lodówce i mam makaron. Czosnek i cebulę. Potrzebuję pomysłu 🙂 Pomożecie?
11 czerwca 2013 at 15:02do uzależnionych od makaronu: próbowaliżcie danie Lubelli szybko z patelni? Polecam
11 czerwca 2013 at 16:19Już dawno najlepsze jest z łososiem i szpinakiem, szkoda że nie maja więcej przepisów
5 sierpnia 2013 at 12:09Ostatnio uzależniłam się od żwieżych ziół – nie wyobrażam sobie już posiłku bez nich (choćby gałązki do dekoracji ;))
- AutorOdp.