• Autor
    Odp.
  • czarnulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 43
    • Bywalec

    szpinak łączysz z penne pomidorowo czosnkowym czy mówisz o zupełnie dwóch opcjach?

    dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

    Ja się uzależniłam od grilla 🙂 kupiliżmy miesiąc temu lotusgrill i ciągle robimy na nim jakież pyszne jedzonko 🙂 a jedliżcie owoce z grilla ? są naprawdę pyszne 🙂

    majk@
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 38
    • Bywalec

    [usunięto_link] wrote:

    szpinak łączysz z penne pomidorowo czosnkowym czy mówisz o zupełnie dwóch opcjach?

    Dwie różne opcje 🙂 Chociaż swoją drogą ciekawe jak by smakował szpinak z pomidorami 🙂

    kalamburka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

    [usunięto_link]@ wrote:

    Przyznam się, że odkryłam swoje nowe uzależnienie 😀 Mianowicie makaron w każdej postaci 😀

    mam to samo, od jakiego jemniemal codziennie – aż cud że jeszcze waga nie podskoczyła 😉

    czarnulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 43
    • Bywalec

    A jak to przyrządzasz to z Pesto pomidorowym

    majk@
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 38
    • Bywalec

    [usunięto_link] wrote:

    A jak to przyrządzasz to z Pesto pomidorowym

    No to tak: zaczynam od wstawienia makaronu, w zasadzie dowolnego, akurat taki jak jest w szafce 🙂 na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam na niej drobno posiekany czosnek, czekam chwilę a później dokładam pomidora bez skórki, albo takiego gotowego z puszki 🙂 doprawiam – ja daję trochę soli i bazylię. Do tego wszystkiego wrzucam ugotowany makaron, mieszam i na talerzu posypuję zieloną pietruszką 🙂 Nic specjalnego, ale jak na szybki obiad w sam raz 🙂

    kalamburka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

    [usunięto_link]@ wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    A jak to przyrządzasz to z Pesto pomidorowym

    No to tak: zaczynam od wstawienia makaronu, w zasadzie dowolnego, akurat taki jak jest w szafce 🙂 na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam na niej drobno posiekany czosnek, czekam chwilę a później dokładam pomidora bez skórki, albo takiego gotowego z puszki 🙂 doprawiam – ja daję trochę soli i bazylię. Do tego wszystkiego wrzucam ugotowany makaron, mieszam i na talerzu posypuję zieloną pietruszką 🙂 Nic specjalnego, ale jak na szybki obiad w sam raz 🙂

    robiłam i przypaliłam czosnek :/ ale poza tym ok 🙂 więcej taki poproszę

    majk@
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 38
    • Bywalec

    No włażnie trzeba uważać, żeby nie przypalić czosnku 😀 Czasem jak mam to dodaję jeszcze pestki dyni, z innymi nie próbowałam, ale myżlę, że można spróbować 🙂

    czarnulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 43
    • Bywalec

    Ja zawsze prawie dodaje trochę cebuli i tu tez trzeba uważać bo przypalona jest gorzka i psuje smak czasem całej potrawy

    jasama
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

    Od czekolady 😛 Uwielbiam w każdej postaci. Najbardziej lubię czekoladę wedlowską. Teraz są z nią pyszne kruche ciasteczka- Amerykanki. Nowożć. Kawałki czekolady w niej są pyszne, ciacho rozpływa się w ustach.

    majk@
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 38
    • Bywalec

    [usunięto_link] wrote:

    Od czekolady 😛 Uwielbiam w każdej postaci. Najbardziej lubię czekoladę wedlowską. Teraz są z nią pyszne kruche ciasteczka- Amerykanki. Nowożć. Kawałki czekolady w niej są pyszne, ciacho rozpływa się w ustach.

    A ja ostatnio spróbowałam nowej Alpen Gold ze słonymi chrupkami i stwierdziłam, że to moja nowa ulubiona!

    [usunięto_link] wrote:

    Ja zawsze prawie dodaje trochę cebuli i tu tez trzeba uważać bo przypalona jest gorzka i psuje smak czasem całej potrawy

    No z cebulą też racja, ale czosnek się szybciej przypala

    majk@
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 38
    • Bywalec

    Mam pieczarkę w lodówce i mam makaron. Czosnek i cebulę. Potrzebuję pomysłu 🙂 Pomożecie?

    kalamburka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

    do uzależnionych od makaronu: próbowaliżcie danie Lubelli szybko z patelni? Polecam

    czarnulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 43
    • Bywalec

    Już dawno najlepsze jest z łososiem i szpinakiem, szkoda że nie maja więcej przepisów

    pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

    Ostatnio uzależniłam się od żwieżych ziół – nie wyobrażam sobie już posiłku bez nich (choćby gałązki do dekoracji ;))

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kuchniowe uzależnienia? :)"

Przewiń na górę