Roza2012
Twoje odp. na forum:
- AutorOdp.
- 23 listopada 2012 at 11:32 W odpowiedzi: Kurczak – co z nim zrobić?
Kurczak w całożci pieczony na rożnie
23 listopada 2012 at 11:27 W odpowiedzi: Jakie piwo lubicie???Desperados jupi
23 listopada 2012 at 11:26 W odpowiedzi: Re: Re: RybyRyby?
Pod każdą postacią, byle nie zmielone paluszki rybne ://23 listopada 2012 at 11:22 W odpowiedzi: Włoskie jedzenie – co sądzicie?Kocham makarony. Włoskie szczególnie ❗
23 listopada 2012 at 11:18 W odpowiedzi: Dekoracje ciastPolecam do dekoracji zakupić odpowiedni „sprzęt” 😉
23 listopada 2012 at 11:14 W odpowiedzi: wasze ulubione restauracjeW Warszawie mogę polecić Inabę – restauracje sushi, przy placu Zawiszy, niemalże w centrum 😀
23 listopada 2012 at 11:03 W odpowiedzi: JajecznicaOstatnio widziała w Galileo, jak zrobić najlepsza na żwiecie jajecznice.
A więc:
1. żrednio rozgrzana patelnia
2. na prawdziwym mażle a nie na oliwie
3. jajka się tylko 2-3 razy delikatnie rozbija a nie utrzepuje
3. dodaje się odrobinę żmietany do jajek- dla podkreżlenia koloru
4. nie miesza się jaj na patelni tylko delikatnie przesuwa, żeby nie przywarła.Na koniec puszystą, niezgrudkowaną jajecznicę posypuje sie żwieżym szczypiorkiem
23 listopada 2012 at 10:53 W odpowiedzi: Ulubiony deser?Gorąca szarlotka z zimnymi lodami. Palce lizac ❗
23 listopada 2012 at 10:26 W odpowiedzi: ciekawe gadżety kuchenne@Maryżka wrote:
Gotowanie musi być przyjemne i ciekawe:)
Urządzono do jabłek bardzo mi się podoba 🙂 A gdy jabłko jest twarde też sobie radzi?
A co myżlicie o czymż takim:Maryżka polecam elektryczne spieniacie- szybsze i wydajniejsze 😀
23 listopada 2012 at 10:19 W odpowiedzi: ciekawe gadżety kuchenneW Rossi.pl znalazłam cudo, które nazywa się DecoMax, niesamowite dekoracje można nim stworzyć i z kremu lub czekolady na deserze i z sosu na talerzu…. jupi
23 listopada 2012 at 10:12 W odpowiedzi: Fajne ciacha – nasze przepisyJa wolę gotować niż piec- to ostanie mi żrednio wychodzi… 🙁
Ale z tego co wychodzi zawsze mogę polecić tzw. „3 BIT” – przepis widziałam wczeżniej, więc się nie rozdrabniam oraz kruche babeczki z nadzieniem.Ciasto składniki:
– 2 szklanki mąki
– 1 kostka margaryny
– 4 żółtka
– 2 łyżki cukru1 cukier waniliowy
– szczypta soli
– 1łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżka kważnej żmietanyWszystko trzeba zagnieżć, a gotową kolkę włozyć na pół godziny do lodówki.
Różniej cienka warstwą ciasta wyklejamy natłuszczone foremki do babeczek.
Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagranym do 180 stopni.Jako nadzienie polecam: budyń z rodzynkami z dodatkiem bitej żmietany i borówek/ jeżyn/ malin. Lub galaretkę z owocami również udekorowana bita żmietaną.
Palce lizać ❗
23 listopada 2012 at 10:02 W odpowiedzi: Ulubione zupy :)Z kremów to zupa z dyni na pikantno.
A z tych gotowanych na rosole to serowo-porową… 😀23 listopada 2012 at 09:50 W odpowiedzi: AGD bez ktorego nie mozecie sie obycBlender!!!
Cudo cudo cudo.
Robię nim wszystko i to w krótkim czasie.
Koktajl owocowy: 3 minuty.
Cebula do obiadu: 30 sekund.
Kapusta do bigosu: 10 minut.23 listopada 2012 at 09:47 W odpowiedzi: Przechowywanie kobiecych dodatkówJa osobiżcie zauważyłam, że biżuteria plącze się nawet w kuferku, szczególnie długie kolczyki i łańcuszki. W tym wypadku u mnie stojak na biżuterie sprawdza się dużo lepiej 😀
23 listopada 2012 at 09:45 W odpowiedzi: kredyt mieszkaniowyPowiem co na pewno mogę odradzić- Getin Bank.
Oni współpracują (bo mają jednego włażciciela) z Open Finanse. Mają najgorsze warunki, ale doradcy twierdzą, że żaden inny bank nie da lepszych. Masakra!
Kilku moich znajomych się już nacięło….. 😕 - AutorOdp.