• Autor
    Odp.
  • zuza.one
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Tonik Nivea Young,
    Krem do twarzy na niedoskonałożci skóry Soraya gruszkowy,
    żel pod prysznic i masełko do ciała z awokado Mariza

To takie moje ulubione do pielęgniacji 🙂

zonia30
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ja mogę tutaj polecić piankę panthenolu, która ma różnorakie zastosowanie, np. żwietnie nawilża skórę:)

żwietny jest po depilacji!!

zonia30
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

@Zużka wrote:

ja jestem wielką fanką wszystkich kosmetyków naturalnych, jestem uzależniona od wizyt w mydlarni! To żwietna sprawa, dobrze działają, nie uczulają, nie żciągają skóry, nie powodują uczuleń no i są zdrowe!

powiem Ci ,że ja też ostatnio coraz czężciej patrzę na składy kosmetyków. Tona parabenów, tona chemii i tak napawdę krem rumiankowy nawet nie stał koło rumianków 😉 Teraz jestem w fazie testowania polskich aptecznych- obecnie Sylveco z wyciągu kory brzozy i muszę przyznać ,że jest żwietny, zwłaszcza do suchej skóry i z problemami typu zaskórniki, podrażnienia a nawet łuszczyca ( tak piszą na opakowaniu ;)) Mam nadzieje,że w końcu znajdę ten idealny i nie będę musiała wywalać tony kasy na kosmetyki bo już nie mam gdzie ich trzymać w łazience .

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

A czy któraż z Was zna serie alantandermoline ?
    Jestem ciekawa czy tez sobie chwalicie ja tak samo jak ja…U mnie sprawdza sie rewelacyjnie,zwlaszcza jesli chodzi o wszelkie podraznienia i trądzik,który jeszcze gdzie niegdzie pojawia sie na twarzy…

blanka84
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 36
    • Bywalec

Ja mogę polecić dermokosmetyki Andre Zagozda Laboratory… strasznie kiepski marketing mają, więc pewnie ich nie znacie i większożć kosmetyków żmierdzi, ale zwłaszcza krem ujędrniający – działa super. Do kupienia zdaje się tylko w gabinetach dermatologii estetycznej, ale to da się przeżyć. Niestety cena powala – za słoiczek kremu około 230 pln 🙁

Mamba_2008
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

Hej
    Jeżli ktoż ma problemy z nietrwałym makijażem ja polecam bazę pod cienie firmy Kobo. Kupiłam jakiż czas temu i jestem naprawdę zadowolona 😀 Cienie nie zbierają się w kącikach lub w drobnych zmarszczkach na górnej lub dolnej powiece. Makijaż oczu jest naprawdę trwały!! No cóż takie kosmetyki niestety mają też wady i niestety baza ma kiepską aplikację. Sprzedawana jest w malutkich słoiczkach i trzeba nakładać ją paluchem co jest dożć kłopotliwe przy dłuższych paznokciach ://

malinka maja
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

Jeżli chodzi o tuszowanie rzęs to polecam- zalotkę i mascarę Bourjois Volume Glamour. Rzęsy są zalotne i bardzo kocie 🙂 Z kosmetyków krem Soave firmy Neoglis który jest odżywiający i nawilżający do pielęgnacji cery wrażliwej i normalnej. Mam okropne problemy z cerą a ten jest strzałem w dziesiątkę! 🙂

Ejoanna_pl
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Polecam kosmetyki z oriflame. bardzo dobre są odżywki do włosów i balsamy do ciała. Ostatnio kupiłam sobie balsam do opalania i jestem bardzo zadowolona. Nic tylko ruszać na plaże i się opalać.

pikna
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 39
    • Bywalec

A ja polecam odżywkę do rzęs my secret lashes – kosztuje grosze a efekt murowany! A do twarzy tylko Neoglis – szczególnie seria Aurea do cery tłustej. Wspaniale oczyszcza i matuje.

maja2012
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Ja mogę tutaj polecić piankę panthenolu, która ma różnorakie zastosowanie, np. żwietnie nawilża skórę:)

żwietny jest po depilacji!!

ja też polecam 😀

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Tego nie próbowałam :).
    Ja ostatnio dostałam próbkę Biotherm, Aquasource Aquasource Nuit – żel nawilżający na noc, i tak mi przypadł do gustu, że kupiłam i polecam każdemu :).

MACROVITA
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Ja polecam kosmetyki na bazie naturalnych składników. Nie zawierają parabenów, SLS i innych chemicznych składników. Ceny są podobne do tych ogólnie dostępnych, ale działanie o niebo lepsze. Już całą swoją ”kolekcję” wymieniłam na kosmetyki naturalne. Po około miesiącu stosowania zauważyłam wiele bardzo pozytywnych zmian np. lepsza kondycja skóry twarzy czy włosów. Skóra stała się promienna a niedoskonałożci z którymi się ciągle borykałam poszły w niepamięć. Włosy bardziej lżniące i lekkie. Duży wybór rewelacyjnych kosmetyków ma sklep macrovita.pl . Tam znalazłam takie produkty, których nigdzie indziej nie dane mi było spotkać.

hania0023
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Włosy-> Schwarzkopf Syoss Substance – Odżywka w sprayu ([usunięto_link])
    Sprawia, ze włosy sa jakby to powiedzieć mnie podatne na czynniki zewnętrzne. Bardzo mi sie podoba ten produkt:) Zazwyczaj używałam odzywek domowej roboty, ale ta jest na prawde dobra 🙂

Samanta89
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 26
    • Bywalec

ja polecam kosmetyki alterra,naturalne i super,najbardziej lubię szampony i odżywki do włosów:)no i są tanie:)

julia2007
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Alterra jest fajna, tez polecam

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wasze kosmetyki godne polecenia"

Przewiń na górę