Miska26
Twoje odp. na forum:
- AutorOdp.
- 21 sierpnia 2012 at 11:09 W odpowiedzi: Problemy z suchą skórą
ok wszystko o czym piszecie jest słuszne, ale może stanowić jedynie dodatek do walki z suchą skórą, ponieważ kremy, mażci itp. działają tylko na zewnętrzną wartwę naszej skóry, jeżli chcecie poprawić stan swojej skóry warto odżywiać ją „od żrodka” stosując odpowiednią dietę, to co mogę polecić to zwracanie większej uwagi na to co spożywamy, warto sięgać jak najczężciej po żywnożć funkcjonlną, mająca zdolnożci wykorzystywania pożywienia jako lekarstwa.
21 sierpnia 2012 at 10:49 W odpowiedzi: Otrębowe wyzwanieteż staram sie chociaż raz w tygodniu jadać placuszki z otrębami, ale tak jak wspomniałam muszę dodać jakież owoce, żeby poczuć słodycz, której na codzień sobie odmawiam, ostatnio skusiłam sie na jadogy goji, podobno przypisuje im się włażciwożci przedłużające życie z uwagi na silne działanie antyoksydacyjne.
20 sierpnia 2012 at 12:30 W odpowiedzi: żywnożć funkcjonalna?a jakie jadasz pasztety sojowe, mnie najbardziej smakują te z sante z pomidorami, a Ty jakie jadasz?
20 sierpnia 2012 at 12:02 W odpowiedzi: zdrowe suplementymoże i to żmieszne, ale należy dużo pić, by treżci pokarmowe nie utknęły w jelitach i nie stworzyły zagrożenia dla zdrowia, także przy błonniku warto na to zwrócić szczególną uwagę.
13 sierpnia 2012 at 12:47 W odpowiedzi: zdrowe suplementy[usunięto_link] wrote:
Zbyt dużo błonnika nie jest korzystne
przy dużej ilożci spożywanego błonnika wskazane jest picie dużej ilosci wody, żeby się nie „zapchać”.
10 sierpnia 2012 at 14:00 W odpowiedzi: zdrowe suplementynajprożciej rzecz ujmując przeciwdziała objawom chorób układu pokarmowego.
Jak widzisz człowiek uczy się przez całe życie, więc teraz bedziesz wiedział że nie tylko insulina możę obniżać poziom cukru we krwi.
Proponuję zgłębić nieco temat owsa 🙂8 sierpnia 2012 at 12:08 W odpowiedzi: zdrowe suplementyzgadzam się z Toba ja równiez jestem zwolenniczką naturalnych produktów, o dziwo bardzo często nie zdajemy sobie sprawy z tego, że niektóre produkty mają lepszy wpływ na nasz organizm niż chemicznie wyprodukowane farmaceutyki, Założę się, że pewnie większożć z Was nie wiedziała o możliwożci obniżania cholesterolu przez owies.
27 lipca 2012 at 17:22 W odpowiedzi: stres i bole brzucha[usunięto_link] wrote:
a ten lek cavinton to na ucisk głowy? czy pomaga też na stres?
powiem Ci że po jakimż czasie stosowania zauważam, że stres jest zdecydowanie mniejszy, nie wiem czy to kwestia leku czy zmiany trybu zycia, ale ogólenie cavinton forte bardzo dobrze współgra z moim organizmem, nie mam z nim większych problemów 🙂
23 lipca 2012 at 12:26 W odpowiedzi: Kwas foliowy a inne witaminyuważam, że wystarczy ograniczyć się do kwasu foliowego, nie ma co łykać bez opamiętania suplementów.
12 lipca 2012 at 09:34 W odpowiedzi: slodzik czy cukier?oj uwierz są maniacy, którzy przesadnie dbają o swoją sylwetkę, więc nawet łyżeczka cukru nie przejdzie 🙂 ja jednak nie jestem w stanie zrezygnować z kawy i herbaty bez cukru, więc u mnie akurat sprawdził się ksylitol. który na szczężcie w porę odkryłam.
9 lipca 2012 at 12:00 W odpowiedzi: Oszczędzanie kasy ?takie stanowisko jak Ty ma pewnie dużo więcej osób, niestety nie wszystkich na to stać, a do oszczędzania w II filarze musimy ze względu na nasz system emerytalny.
9 lipca 2012 at 07:39 W odpowiedzi: Otrębowe wyzwanieja polecam racuchy owsiane, które ostatnio na rynek wypużciło Sante, których podstawowym składem jest mąką pszenna i aż 41,3% otrąb owsianych, będących ważnym składnikiem dobrze zbilansowanej diety. można do nich dodać jakież owoce w celu „ulepszenia smaku”, osobiżcie polecam żurawinę.
9 lipca 2012 at 07:34 W odpowiedzi: slodzik czy cukier?no i co ważne posiada niski indeks glikemiczny (IG=9), dzięki czemu może być również stosowany przez diabetyków. No i rzeczywiżcie różnicy w smaku miedzy cukrem a ksylitolem nie wyczujemy, no chyba że w ilożci spożywanych kalorii, których jet dużo mniej w ksylitolu.
7 lipca 2012 at 06:46 W odpowiedzi: slodzik czy cukier?ja ostatnio znalazłam alternatywę dla cukru i słodzika, słyszałyżcie może o ksylitolu, który jest równie słodki jak cukier tradycyjny, jednak zawiera 40% mniej kalorii. Prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi niż po spożyciu potraw i napojów zawierających cukier. Ksylitol doskonale nadaje się do słodzenia napojów, deserów, ciast, więc jest idealny dla osób które dbają (tak jak ja) o linię 🙂 a nie są w stanie zrezygnować z kawy bez cukru czy herbaty i innych słodkożci.
7 lipca 2012 at 06:39 W odpowiedzi: żywnożć funkcjonalna?Ja dożć niedawno zaczęła stosować żywnożć funkcjonalną w codziennej diecie, nastąpiło to po tym, jak dowiedziałam się jak dobroczynny wpływ na nasz organizm mogą mieć tego typu produkty, najważniejsze korzyżci wynikające ze spożywania żywnożci funkcjonalnej, to:
– zwiększenie odpornożci organizmu,
– przeciwdziałanie chorobom cywilizacyjnym, m.in. takim jak: miażdżyca, choroba wieńcowa, nadciżnienie tętnicze, nowotwory, zaparcia, otyłożć, cukrzyca, próchnica,
– wspieranie leczenia okreżlonych schorzeń,
– sprzyjanie dobremu stanowi fizycznemu i psychicznemu,
– hamowanie procesów starzenia.
osobiżcie n****ętniej sięgam po produkty Alpro Soya najczężciej jak się da. - AutorOdp.