monika_35
Twoje odp. na forum:
-
AutorOdp.
-
16 maja 2008 at 07:36 W odpowiedzi: Wiklina w łazience
Ja bardzo lubię wiklinę, choć zdaję sobie sprawę, że z czasem są z nią kłopoty. Kupiłam fotel w punkcie z meblami używanymi. Jest stary, dobrze zachowany, nie sprawia problemu.
Mam tez donice wiklinowe, w których żwietnie wyglądają kwiaty na tarasie.Wszystkie rzeczy wiklinowe, choć nie lubią wilgoci, wstawiam od czasu do czasu pod prysznic, lub spryskuję wężem ogrodowym. Wysychają szybciutko i nie ma żladu po kurzu.
16 maja 2008 at 07:31 W odpowiedzi: co kupic na prezent do nowego domu?Wszystko zależy od osoby, której dajemy prezent, od jej gustu, zainteresowań. Miło jest podarować komuż coż, co mu się spodoba i przyda. Kwiatki zawsze mile widziane, ale może to być też coż dekoracyjnego do domu, albo jakież filiżanki, kubeczki, serwetka. Pomysłów jest wiele.
Ja ostatnio dostałam np. takie ładne filiżanki [usunięto_link] Piję w nich poranną kawę i przypominają mi znajomych, którzy mi je podarowali. Przy okazji dokupiłam sobie do nich czajnik.23 października 2007 at 06:20 W odpowiedzi: Salatki:)Pod poniższym linkiem znalazłam ciekawy przepis na sałatkę. Brzmi niezwykle zachęcająco. Chcę ją wypróbować w weekend.
[usunięto_link]
19 października 2007 at 08:03 W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?U mnie wczoraj było czyste szaleństwo … kaczka, pyzy, buraczki. Pycha.
19 października 2007 at 08:01 W odpowiedzi: Jaka jest Wasza ulubiona kuchnia?Widzę, że wielu z was lubi kuchnię włoską. Rzeczywiscie, wszędzie gdzie tylko kuchnia włoska się pojawia, podbija serca ludzi. A co szczególnie lubicie?
We Włoszech jedzonko zupełnie inaczej smakuje niż kuchnia włoska w Polsce. Warzywa są pięknie dojrzałe na słońcu, cudownie pachną. Pomidory sa po prostu nieporównywalne. A te sery … wybór wielki … szkoda, ze oprócz góralskiego oscypka, nie ma takiego typowego serka z jakiegoż regionu Polski.
No i koniecznie bazylia i rukola, oliwki, szynka parmeńska i dojrzałe owoce.
16 października 2007 at 08:49 W odpowiedzi: OgródNetinko, wszystko zależy od tego jak szybko przyjdzie zima i przymrozki. Teraz zapowiadają kilka cieplejszych dni, więc spokojnie możesz sadzić iglaki. Pamiętaj tylko, ze jak wykopiesz dziurę to wlej do niej duzo wody, dopiero potem wsadz roslinę i zakop. Podlej jeszcze raz. Dobrze od razu podsypac jakimż dobrym nawozem jesiennym.
5 października 2007 at 13:25 W odpowiedzi: małe kuchenne pokusyOj kuszące rzeczy w lodówce są straszne. jest ich cała lista, więc niektórych w ogóle nie kupuję, ale są takie 2 rzeczy, które mają w mojej lodówce zawsze stałe miejsce:
[usunięto_link]
[usunięto_link]
27 września 2007 at 14:28 W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?[usunięto_link] wrote:
ja również tak jak monika_35 mupkę grzybową 😀 (dziadziuż wczoraj był na grzybach) 😀
Ooo, widze, że ktoż też lubi zupkę grzybową. Myszko, nauczylam się od męża jeżć grzybówkę z ziemniakami. Ziemniaczki gotuję osobno, nakładam na talerz i zalewam zupą. Pychotka.
A moja mama czasem dusi ziemniaki i kładzie na miseczce obok talerza z zupą. Można sobie skubnąć i też jest fajnie.27 września 2007 at 14:22 W odpowiedzi: Dania niskokaloryczneNohemi,
Z jajkiem mówisz … przychodza mi do głowy sałatki z majonezem, ale skoro mają być niskokaloryczne, to odpada. Ale sałatka nicejska zawiera jajko i przy tym jest bardzo smaczna i bez majonezu.
Wklejam linka, w którym znajdziesz przepis:
[usunięto_link]Ja robię bez anchois a zamiast czarnych oliwek daję zielone.
Smacznego
26 września 2007 at 11:15 W odpowiedzi: smaczna i syta:):)Polecam wam do tej sałatki pyszny sos. Widzę, że dodajecie majonez z jogurtem. Ja dodaję jeszcze do tego łyżeczkę chrzanu i zieloną pietruszkę. Jadłam taką sałatkę w jakiejż knajpce i smakowała rewelacyjnie. Teraz zawsze dodaję chrzan (ale nie za dużo), który doskonale podkreżla smak kurczaka i … ananasów czy brzoskwiń. Polecam
26 września 2007 at 11:09 W odpowiedzi: Dania niskokalorycznePrzede wszystkim zrezygnuj ze słodyczy, pieczywa i pij dużo wody mineralnej, niegazowanej. Od razu po kilku dniach poczujesz się lżejsza.
Z dań niskokalorycznych polecam zupki, gotowane na kawałku kurczaka albo nawet na samej kostce rosołowej. Najlepiej zupy warzywne, które po ugotowaniu miksujesz i wychodzi ci pyszna, gęsta zupa, której nie musisz już zabielać. Możesz jeżć miseczkę zupy nawet kilka razy dziennie. Nie będziesz czuła głodu.
Możesz też p****żć na rybki. Filet np. dorsza pieczony w folii – łatwo i szybko z dodatkiem ziół, albo po prostu z warzywkiem. Do tego surówka.
Jedz owoce jako deser.
Jak mi coż jeszcze wpadnie do głowy, to dam ci znać.
Pozdrawiam i powodzenia
20 września 2007 at 12:27 W odpowiedzi: Co macie dziż na obiad?zupka grzybowa +paluszki rybne z surówką i ziemniaczkami
20 września 2007 at 12:25 W odpowiedzi: RybyRyba w ziołach
Filet dorsza lub pangi (moje ulubione, ale możesz użyć taką, jaką lubisz)
oliwa z oliwek
zioła (jakie masz, bazylia, tymianek)
warzywko, vegetaRybkę rozmrażasz, osuszasz, obtaczasz w ziołach, posypujesz warzywkiem. Zawijasz w folię aluminiową delikatnie dodając oliwki. Możesz zrobić małe dziurki w folii, żeby ryba się nie ugotowała.
Piec w piekarniku 20 minut w temp. 180 st.Do tego salateczka z sałaty, pomidora, ogórka i oliwek i masz bardzo zdrowe danko.
13 września 2007 at 10:26 W odpowiedzi: co myslicie o slubie w jakims egzotycznym miejscu??Hmmm sama nie wiem … nie powiedziałabym wcale, że to nowobogacki pomysł. Każdy może przecież spędzić ten dzień, jak tylko chce.
Nie można jednak stawiać gożci w niezręcznej sytuacji, bo przelot do Tunezji na pewno jest dużym kosztem, zwłaszcza, jeżli rodzina jest kilkuosobowa.
Trzeba to przemyżleć.13 września 2007 at 08:54 W odpowiedzi: co ostatnio przeczytałaż?a ja polecam wam 2 książki Małgorzaty Kalicińskiej
„Dom nad rozlewiskiem” i „Powroty nad rozlewiskiem” jeżli chcecie trochę „zwolnić”, zrelaksować się. -
AutorOdp.