pumpkin
Twoje odp. na forum:
-
AutorOdp.
-
30 grudnia 2011 at 12:25 W odpowiedzi: Dieta kopenhaska i zażywanie Belissy
Prawda jest taka, że dietą kopenhaską sobie co najwyżej rozstroisz metabolizm… Nie warto się tak katować. Lepiej po prostu p****żć na racjonalne żywienie i pilnować zdrowych nawyków 🙂
30 grudnia 2011 at 12:22 W odpowiedzi: Ulubione zupy :)Czemu dziwna? Dobrze przygotowany żurek jest bardzo smaczny 🙂 Może niezbyt zdrowy, ale smaczny 😉
30 grudnia 2011 at 12:19 W odpowiedzi: Włoskie jedzenie – co sądzicie?Ja lubię włoską kuchnię ze względu na to, że jest po prostu zdrowa 🙂 No i niesamowicie smaczna!
30 grudnia 2011 at 12:16 W odpowiedzi: Fajne ciacha – nasze przepisyKowal2 ale taka jest prawda – tłuszcze zwierzęce w porównaniu z tłuszczami rożlinnymi mają znacznie wyższy poziom kwasów nasyconych, a nie od dziż wiadomo, że im niższy poziom kwasów nasyconych tym lepiej dla organizmu, gdyż podnoszą one poziom cholesterolu, który jest przyczyną miażdżycy…
30 grudnia 2011 at 12:11 W odpowiedzi: Tran najlepszy na wszystko?[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Olej tran. Kup kwasy omega 3 Gold firmy olimp. Najbardziej przystępny cenowo produkt z tymi kwasami w pl.
Kwasy omega-3 można uzupełniać przez odpowiednią dietę, nie trzeba specjalnych specyfików… choćby w olej rzepakowy jest bogaty w omega-3, wystarczy dodawać regularnie np. do sałatek 🙂
Omega3 pochodzenia rożlinnego jest mniej przystępne dla organizmu,a porządny olej rzepakowy tłoczony na zimno kosztuje ponad 20zł za litr. Ale owszem można żmiało go stosować. Olej rafinowany z pierwszego tłoczenia, który zalega na półkach nie ma włażciwożci pro-zdrowotnych, za to może być szkodliwy.
Omega-3 jest też w rybach, zauważ, że pisałam ogólnie o tym, że wystarczy dobrze ułożona dieta zamiast farmaceutycznych specyfików.
I nie jest prawdą, że olej rafinowany jest szkodliwy, wręcz przeciwnie – rafinacja usuwa szkodliwe substancje takie jak ołów czy rtęć.27 grudnia 2011 at 09:32 W odpowiedzi: Czy wypada przyjmować prezenty od szefa?przyjąć wypada – inaczej stawia się szefa w bardzo niekomfortowej sytuacji, a to wiadomo, może się potem odbić na relacjach…
27 grudnia 2011 at 09:28 W odpowiedzi: Prezenty gwiazdkowemy w tym roku obdarowaliżmy rodzinę domowej roboty pierniczkami i nalewkami 🙂 wszystkim się podobało 🙂
27 grudnia 2011 at 09:27 W odpowiedzi: Mam bzika na punkcie…mam bzika na punkcie:
– moich kotów
– Johnny’ego Deppa
– książek fantasy
– coca-coli
– snu27 grudnia 2011 at 09:07 W odpowiedzi: Tran najlepszy na wszystko?[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
mi też polecano ostatnio jakiż tran, firmy chyba coż na s… ale oczywiżcie zapomniałam 🙁
Olej tran. Kup kwasy omega 3 Gold firmy olimp. Najbardziej przystępny cenowo produkt z tymi kwasami w pl.
Kwasy omega-3 można uzupełniać przez odpowiednią dietę, nie trzeba specjalnych specyfików… choćby w olej rzepakowy jest bogaty w omega-3, wystarczy dodawać regularnie np. do sałatek 🙂
27 grudnia 2011 at 09:02 W odpowiedzi: Fajne ciacha – nasze przepisyradzę uważać na ciasteczka mażlane – do takich (jak nazwa wskazuje) dodaje się baaaardzo dużo masła, a niestety tłuszcze zwierzęce są niezdrowe, szczególnie dla serca. lepiej już poszukać przepisu na ciasteczka na oleju 🙂
20 grudnia 2011 at 11:01 W odpowiedzi: Chce jeżć zdrowo i poprawić figuręRada ode mnie – zrezygnuj z tłuszczów zwierzęcych na rzecz rożlinnych – zamiast na mażle, smaż na oleju rzepakowym (ma najkorzystniejszy skład kwasów tłuszczowych spożród olejów rożlinnych). nawet mleko radzę pić odtłuszczone – pomijając już to, ze to mniej kaloryczne, to tłuszcze zwierzęce kiepsko wpływają na serce
20 grudnia 2011 at 10:56 W odpowiedzi: Ferie,żwięta i nasze wyjazdy.Ja żwięta zazwyczaj spędzałam w rodzinnej miejscowożci, ale w tym roku zostaję u siebie w mieżcie i idę na kolację do teżciów. Oj ciekawa jestem tych żwiąt, ciekawa 🙂 – to pierwsze takie żwięta, które spędzamy razem.
1 grudnia 2011 at 15:25 W odpowiedzi: Jaka jest Wasza ulubiona kuchnia?A ja kocham kuchnię meksykańską, ale w wersji łagodnej 😉 brzmi jak oksymoron, ale mam istnego fioła na punkcie tortilli i nachosów, a jak dodać do tego kukurydzę, czerwoną fasolę i paprykę to jestem w siódmym niebie 🙂
1 grudnia 2011 at 15:24 W odpowiedzi: Fajne ciacha – nasze przepisyMoim absolutnym faworytem są ciasteczka z syropem klonowym.
– pół szklanki syropu klonowego
– pół szklanki masła migdałowego
– 3 łyżki oleju rzepakowego (bo najzdrowszy 🙂 )
– szklanka mąki
– łyżka brązowego cukru
– pół łyżeczki sody
– pół łyżeczki soliPiekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Syrop, masło migdałowe, olej oraz cukier miksujemy. Mąkę, sodę i sól mieszamy w osobnej misce i dodajemy do migdałowej masy. Po 5 minutach formujemy kuleczki i lekko rozpłaszczone układamy na blasze. Pieczemy 10 minut. Smacznego 😉
1 grudnia 2011 at 15:20 W odpowiedzi: Żeliwna patelnia w kuchni. Warto?Żeliwne są ciężkie i niepraktyczne… Nie nadają się na żaden rodzaj płyt w kuchni a i należniki raczej by się ciężko podrzucało 😉 Żeby to domyć trzeba mocno szorować. Ja polecam jednak sprawdzony teflon 🙂
-
AutorOdp.