Madzilla
Twoje odp. na forum:
- AutorOdp.
- 14 października 2012 at 13:52 W odpowiedzi: hobby waszych facetow
Oj dziewczyny! wierzcie mi, wcale nie jest tak kolorowo! Jak siedzi w domu, to zrobi wszystko. Ale, niestety, przeważnie wraca po 22 do domu… Więc wszystko na mojej głowie 🙁 czasami bywa i tak, że nie mam z kim jechać zakupów większych zrobić, bo w weekendy również pracuje, jak ma klienta. Niestety nie jest to zawód, w którym otrzymujesz regularną pensję.
Ale fakt, dużo pomaga i jak na faceta dużo potrafi zrobić 🙂
14 października 2012 at 13:47 W odpowiedzi: Re: Re: gdzie w podróż pożlubną?morfi, chyba nie pozostaje Ci póki co obserwować, szukać i czytać. Teraz zbliża się sezon zimowy, nie będzie tyle ofert co w wakacje. Polujcie na lasty – zawsze można coż wyhaczyć, tylko trzeba być szybkim i cierpliwym!
14 października 2012 at 13:44 W odpowiedzi: Kuchniowe uzależnienia? :)Nie tylko żywnożć funkcjonalna, można powiedzieć, że tradycyjna kuchnia, jaka była u mnie w domu, którą zresztą zaszepiła mi moja mama, poprostu znudziła mi się. Do tego doszły problemy z żołądkiem i trzeba było się przerzucić na coż zdrowszego i lżejszego. Poza tym, idzie zima, trzeba wzmocnić odpornożć. A lepiej niż naturalnymi składnikami się nie da.
14 października 2012 at 13:41 W odpowiedzi: Ulubione zupy :)Zupy są fajne, latem można zjeżć zdrowy chłodnik, a zimą cieplutką, rozgrzewającą. Również nie mam ulubionej, każde ma w sobie coż innego – pysznego. Byle by bez żmietany!
14 października 2012 at 13:37 W odpowiedzi: Otrębowe wyzwanieA ja próbowałam nowy przepis, który znalazłam ostatnio 🙂 Placuszki otrębowe z dodatkami! W przepisie są banany, ale próbowałam też z warzywami 🙂
Otręby pszenne 12 g (3 płaska łyżka)
Jaja kurze całe 60 g (1 szt.)
Kefir naturalny 150 g
Sól biała 1 g (1 szczypta)
Soda oczyszczona 1 gWszystkie składniki ze sobą zmieszać tak aby powstała papka. Jeżli jest za rzadka można dodać troszkę mąki razowej. Proszku lub sody dodajemy szczyptę lub dwie. Do wymieszanego ciasta możemy np. wkroić banany ( pyyycha ) lub zetrzeć jabłko i dodać cynamon. Przepis można dowolnie modyfikować 🙂
źródło: vitalia.pl5 października 2012 at 14:00 W odpowiedzi: PestoMoje pesto jest nieco inne: żwieża bazylia i pietruszka, pestki słonecznika (są tańsze niż pini), ser żółty, czosnek, sól morska o obniżonej zawartożci sodu, a z dodatkiem potasu. To wszystko zmielić na jednolitą masę. Do tego makaron, n****ętniej razowy. Pesto można też stosować do innych różnych sałatek. Mam znajomą, która uwielbia kanapki z pomidorem i pesto!
5 października 2012 at 13:55 W odpowiedzi: A może spróbować sił na kursie gotowania?!Napisz coż więcej!! Chcę więcej informacji :D:D:D
5 października 2012 at 13:53 W odpowiedzi: Otrębowe wyzwanieTak sobie włażnie myżlę na temat otrąb, do czego można je jeszcze dodać? Nie jem mięsa smażonego, więc nie sprawdzę czy do panierki się nadaje. Podejmie się ktoż wyzwania? 😉
5 października 2012 at 13:50 W odpowiedzi: Kuchniowe uzależnienia? :)Uzależniłam się od żywnożci funkcjonalnej, od czytania etykiet w sklepach i od produktów Sante.
5 października 2012 at 13:49 W odpowiedzi: Fajne ciacha – nasze przepisyMuszę spróbować. Kocham otręby 😀 Tylko wiżni już nie dostanę 🙁 ale zawsze można owoce zastąpić innymi!
5 października 2012 at 13:47 W odpowiedzi: Podróżpożlubna w prezencie?Ulka89 czemu tak uważasz? Ja wiem, że ciężko jest trafić fajny prezent dla pary młodej, ale wszystko jest kwestią „obeznania” w temacie 🙂 Znajomi wiedzieli, że chcielibyżmy wyjechać, ale nas nie stać 🙂
Poza tym, taki bon ma długą ważnożć „spożycia”, nawet jak kwota bonu jest niska, to zawsze można coż dołożyć, odłożyć i wyjechać w późniejszym terminie.30 września 2012 at 11:21 W odpowiedzi: domowe wino, nalewkiTeż się przymierzam, ale w tym roku się to już nie uda…Kupiłam książkę z przepisami, przeglądałam i stwierdziłam – kurcze czemu nie! Niestety w wielu przypadkach na efekt trzeba czekać znacznie dłużej, niż na obiad 😉
30 września 2012 at 11:19 W odpowiedzi: Jaka jest Wasza ulubiona kuchnia?Dla mnie najlepsza – moja własna, pokombinowana 😀 Mam w domu sporo książek, z różnych stron żwiata, czerpię z każdej „coż”. DLa mnie ważne jest by było syto i zdrowo.
30 września 2012 at 11:16 W odpowiedzi: Opakowania produktów żywnożciowychJa mam fioła na punkcie sprawdzania składu produktów 🙂 Etykieta sama w sobie jest mało ważna. Nie wszystkie zdrowe produkty mają ładne opakowania, choć powoli się to zmienia.
26 września 2012 at 15:01 W odpowiedzi: Otrębowe wyzwanieOtręby dodaję tylko tam gdzie się da 🙂 Polecam dorzucić do zupy, jeżli potrzebujecie odrobinę ją zagężcić. Nie będę się powtarzać odnożnie zastosowania, bo bym tylko dublowała powyższe wypowiedzi!
- AutorOdp.