Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

azanki - Łazanki z białą kapustą i kiełbasą
Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 4

Składniki

  • ½ młodej kapusty
  • 250 g makaronu łazanki
  • 1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
  • 300 g pieczarek
  • 2 szt. kiełbasy suszonej
  • 2 łyżki margaryny
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Kapustę drobno poszatkuj, pieczarki pokrój w plastry, a kiełbasę w kostkę.
2. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będzie półtwardy. Następnie odlej płyn tak, aby pozostało tylko trochę na dnie garnka.
3. Dodaj kapustę, pieczarki i kiełbasę. Całość duś około 10 minut.
4. Na koniec dodaj margarynę i dopraw przyprawą Knorr, by podkreślić smak dania. Duś jeszcze kilka minut, aby potrawa nabrała lekko kremowej konsystencji. Dopraw odrobiną pieprzu. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać do łazanek suszone grzyby.