Rodzinne Święta Szymona. Szymon Czerwiński
W książce znalazły się przepisy tradycyjnych polskich potraw ale w nowoczesnym wydaniu. Szymon nie boi się sięgać po produkty gotowe udowadniając po raz kolejny, że w domowych warunkach i przy rozsądnym budżecie można wyczarować potrawy które...
„Vegano italiano” Rosalba Gioffré
Zapach aromatycznych ziół, smak soczystych pomidorów i dźwięk chrupiącego ciasta
to kwintesencja włoskiej kuchni. Włoska kuchnia po wegańsku? To tradycja! Premiera „Vegano Italiano” już 16 maja.Kuchnia wegańska stała się w Polsce najgorętszą modą kulinarną ostatnich lat....
„Pora na lunch” Caroline Craig & Sophie Missing
Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć” lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły...
Z miłości do lokalności-Tomasz Jakubiak
Tomasz Jakubiak to znany i lubiany gospodarz programu telewizyjnego pod tytułem „Jakubiak - z miłości do lokalności”. Popularny kucharz i dziennikarz kulinarny dał się poznać jako miłośnik rodzimych produktów i promotor polskiej kuchni, który wspiera...
Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców aż po pasty i...
Przetwory wykonane ze starannie dobranych składników, zamkniętych pod pokrywką słoika to nie tylko produkt, którym możemy rozkoszować się w dowolnej chwili. To także przyjemność! Nic nie daje takiej satysfakcji, jak otwarcie słoika przygotowanego z...
Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia. Alicja Rokicka
Ta wyjątkowa książka kucharska jest debiutem Alicji Rokickiej, która dzieli się swoimi doświadczeniami kulinarnymi zdobytymi w pracy nad wegannerd.blogspot.com – jednym z najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych blogów o kuchni roślinnej w Polsce. Czym tak...
Jedz inaczej. Leanne Cooper
Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości?
Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć na coś ochotę – i...
Jedz inaczej. Dlaczego jemy to, co jemy
Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie, zjadamy więcej, a kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej?
Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może sprawić, że nie będzie...
Garnek rzymski. 80 zdrowych i pysznych przepisów. Ewa Hangel
Najlepsze na chłodne dni, rozgrzewające i pożywne, dania jednogarnkowe. Przygotowywane bez dodatku tłuszczu w glinianym garnku rzymskim stanowią alternatywę dla niskokalorycznych sałatek. Naturalne właściwości gliny wpływają na jakość przyrządzanych w nich potraw.Garnek rzymski. 80...
Książka kucharska. Jane Austen
Znakomity prezent dla bliskiej osoby - choć ta interesująca książka to coś znacznie więcej. Nigella Lawson
Maggie Black, Deirdre Le FayeiKsiążka kucharska Jane Austen
Wydawnictwo Literackie 2010
cena: 34,90 zł
przeł.: Sylwia Trzaska
JUŻ W SPRZEDAŻY!Zbiór przepisów kuchni anglosaskiej...
Wyśmienite dania z makaronu i ryżu
Ludzie dzielą się ponoć na tych, którzy uwielbiają ryż i tych, którzy bardziej cenią makaron. Książka „Wyśmienite dania z makaronu i ryżu” pozwoli spróbować różnych kompozycji smakowych.Tytuł: „Wyśmienite dania z makaronu i ryżu”,
Wydawnictwo Burda...
Cukiernia Lidla poleca
Blisko dwie trzecie Polaków przyznaje, że najbardziej smakują im ciasta i desery przygotowywane w domu. Domowe wypieki lubimy trzy razy bardziej od tych kupowanych w cukierniach – tak odpowiedziało aż 62% respondentów biorących udział...