Japońska sałatka z grzybami fungus
Składniki:100 g Grzybów fungus House of Asia blanszowanych
200 g ogórka zielonego pokrojonego na cienkie półplasterki
50 g białej cebuli pokrojonej w cienkie półplastrySos:3 łyżki Pulpy mango Alphonso bez dodatku cukru Quality...
Przykładowy jadłospis w dnie moczanowej
"Łatwo jest powiedzieć, czego nie można jeść. Jednak, gdy zastanawiamy się, jak powinien wyglądać nasz jadłospis, często może wydawać się, że „nie mamy co jeść”. Dlatego zanim zdemotywowani zrezygnujemy z planu zdrowego odżywiania, spiszmy...
Kokonatki i Czekonatki – nowości od marki Krakuski
W odpowiedzi na rosnący wśród konsumentów trend ciastek przyjemnościowych, Krakuski - marka nr 2 na rynku – wprowadza dwie nowości, które poszerzają ofertę ciastek czekoladowanych.Kokonatki i Czekonatki pozwolą na nowo odkryć smak kakao i...
Mini zapiekanki
Żadne karnawałowe przyjęcie nie może obejść się bez przekąsek, których goście będą mogli spróbować pomiędzy przerwą w tańcu. Chcesz ich zaskoczyć? Przygotuj proste, ale i oryginalne dania. Z czego? Na przykład z parówek!
Składniki:30...
Karnawałowa sałatka taco w miseczce z tortilli
Świetnie sprawdzi się tu sałatka taco w miseczce z tortilli! Jest nie tylko lekka i zdrowa, ale też bardzo efektownie się prezentuje.
Składniki:1 główka sałaty lodowej
3 średnie pomidory
1 średnia czerwona cebula
2...
Kieszonki ze szpinakiem
Parówki kojarzą nam się najczęściej podgrzewaniem w wodzie, lub mikrofali. Nie są to jednak jedyne pomysły na wykorzystanie ich. Można przyrządzić je w formie przystawki np. na przyjęciu. Parówki dobrze smakują w towarzystwie chociażby...
Kuchnia świąteczna – tradycyjne i nietypowe dania na wigilijny stół
Tradycje bożonarodzeniowe – 12 potraw na wigilijnym stole
Okres świąteczny to przede wszystkim możliwość odpoczynku oraz zacieśniania rodzinnych więzi. Kolacji wigilijnej wyczekują nie tylko dzieci zaciekawione tym, jakie prezenty znajdą pod choinką, ale i dorośli...
Śledź na marmoladzie cebulowej
Święta Bożego Narodzenia bez śledzia to święta bez smaku! Będą jeszcze pyszniejsze, gdy zdecydujesz się na skorzystanie z tych przepysznych przepisów, które przyjemnie zaskoczą Twoich wigilijnych gości!
Składniki:Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim...
Przepis na risotto z dynią
Przedstawiamy przepis na pyszne risotto z dynią!
Składniki na jedną porcję:Dynia 200 g
Szalotka 50 g
Ryż arborrio 100 g
Tymianek
Wino białe 50 ml
Odrobina oliwy
Masło około 10 g
Grana padano 60...
Przepyszna zupa krem z zielonego groszku
Zdrowa, smaczna i pożywna - taka właśnie jest zupa krem z zielonego groszku. Jej delikatny smak uwodzi zmysły, a bogata konsystencja zadowoli nawet największych łakomczuchów. Pokoloruj swoją dietę z tym warzywnym wywarem naszego przepisu.
Zobacz...
Czas na chwilę zapomnienia z batonikiem Fantasia
Chwila zapomnienia z batonikami Fantasia dostępna jest w dwóch wariantach smakowych – karmelowym oraz wiśniowym.
Słodkie rozwiązanie
Czas dla siebie to jeden z najważniejszych momentów w ciągu dnia, zwykle też nie potrzeba wiele, by zapewnić sobie...
#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week z rabatami
Po rekordowej edycji najpopularniejsze biletowane wydarzenie w Polsce powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Na https://RestaurantWeek.pl/ trwają rezerwacje popisowo podanych najpiękniejszych menu w całej Polsce. Od 12 października trzy pięknie podane dania i koktajl dostępne będą...
Catering dietetyczny – jak wybrać najlepszy?
Otrzymujemy w ten sposób zawsze świeże i gotowe dania, starannie przygotowywane każdego dnia według zasad zdrowego odżywiania. Na co należy zwrócić uwagę, wybierając najlepszą taką ofertę? Na co należy zwrócić uwagę? Podpowiadamy.
Catering dietetyczny współpracujący...
Deser idealny na lato – mrożone Ptasie Mleczko!
Lekkie pianki oblane oryginalną wedlowską czekoladą. To dobrze znane kultowe Ptasie Mleczko, które w ciepłe dni możemy odkryć na nowo. Już od początku maja na sklepowych półkach można znaleźć pianki Ptasie Mleczko w dwóch...
Borówkowe crumble z lodami bakaliowymi
Borówkowe crumble - czyli dobrze znana....
Kruszonka - czy to nie jest smak dzieciństwa? Borówki pod kruszonką z lodami bakaliowymi skradną nie jedno podniebienie. Jeśli macie w kuchennej szafce mąkę i cukier, a w lodówce...