PRODUKTY

Przygotowując posiłki, kierujmy się właściwościami i jakością produktów. W wielu kuchniach zaczęły dominować produkty ekologiczne, produkowane zgodnie z naturą. Mimo mniejszej dostępności, produkty takie są zdrowsze i smaczniejsze, dlatego warto zainteresować się tą tematyką. W tym dziale będziemy pisać o różnych produktach - zarówno tych zdrowych, jak również tych mniej, aby zwiększać Waszą świadomość w kwestii prawidłowego, zdrowego i smacznego żywienia.

Prawdziwie polski rosół

Rosół jest potrawą, bez której trudno wyobrazić sobie polską kuchnię. To klasyk polecany na przeziębienie i na inne bolączki, pierwszy posiłek na uroczystościach rodzinnych oraz wyjątkowa zupa, za którą przepadają osoby dorosłe, jak i dzieci. Jak ugotować tradycyjny polski rosół?

Oryginalny przepis na spaghetti z… dynią!

Spaghetti to danie uwielbiane pod każdą szerokością geograficzną. Uniwersalna i pyszna potrawa zaskakuje różnorodnymi dodatkami, które doskonale komponują się z delikatnym makaronem. Wyraziste w smaku, wegetariańskie spaghetti przygotujesz z Pestkami Dyni Siesta.

Whisky dla kolekcjonera alkoholi – jaką wybrać?

Gdy mowa o dobrych, mocnych alkoholach, na pierwszy plan wysuwa się whisky. Coraz chętniej degustowana w naszym kraju, coraz chętniej kolekcjonowana.

Pasieki Rodziny Sadowskich

Pasieki Rodziny Sadowskich to marka stworzona z pasji do pszczół i szacunku dla natury. Miody z ich pasieki zachwycają wspaniałymi smakami, zaskakującymi kompozycjami oraz niebanalną estetyką opakowań.

Teraz butelka cała w bąbelkach! Nowe opakowanie Piccolo

Piccolo – ekspert od party i dobrej zabawy zmienia się dla dzieci!

Grecka bougatsa z kremem

Kraje basenu Morza Śródziemnego jak Włochy, Hiszpania czy Grecja to wciąż jedne z popularniejszych wakacyjnych kierunków. Poza tradycyjnymi daniami, warto spróbować popularnych, śródziemnomorskich deserów. 

Chłodnik pomidorowo-fasolowy

Zupa to pożywne i lekkie danie, które przez wiele osób wybierane jest jako pomysł na obiad.

Naleśniki banoffee migdałowo-razowe

Naleśniki to potrawa, która stanowi doskonałą propozycję na każdy posiłek – od śniadania, poprzez obiad, a na kolacji kończąc. Szczególnie lubiane są te w wersji na słodko. Podsuwamy pomysł, jak wykonać ten deser w zdrowej i pełnowartościowej wersji.

Sycylijskie Arancini

Lato w pełni, część z nas już rozpoczęła wakacyjne podróże do bliższych i dalszych zakątków świata. Ci, którzy wyjazdów nie planują lub na swój urlop muszą jeszcze trochę poczekać już teraz mogą wprowadzić nieco egzotycznych akcentów w swojej kuchni.

Naleśniki na wodzie z serkiem wiejskim, łososiem na parze, szpinakiem i pomidorem

Brakuje ci pomysłu na zdrowy, lekki, a zarazem pożywny obiad? Naleśniki na wodzie z ciekawym farszem będą świetnym rozwiązaniem na szybki, smaczny i zdrowy posiłek.

Borówkowe crumble z lodami bakaliowymi

Jaki deser przygotować na letnie przyjęcie? Lody i owoce z kruszonką sprawdzą się idealnie.

Sałatka wiosenna

Zapachniało, zajaśniało… – długo wyczekiwany koniec zimy ewidentnie jest już w powietrzu.

Wegetariański burger z soczewicy

Wygoda i ogromne możliwości kulinarne sprawiły, że większość z nas chętnie zamieniła posiedzenia przy ognisku na plenerowe przyjęcia z grillem w roli głównej.

Prosty skład, pyszny smak!

Marka Lubisie startuje z nową komunikacją, której celem jest promowanie krótkiej listy składników w recepturze produktów. Od teraz na opakowaniach ciastek, obok komunikatów podkreślających brak barwników, sztucznych aromatów czy substancji konserwujących, będzie znajdować się dodatkowo lupka z piktogramami.

Sałatka finezyjna

Obowiązkowa pozycja w menu na majówkę? Ne pewno lekka i kolorowa sałatka! W sam raz na przyjemny, wiosenny dzień spędzony w gronie rodziny czy przyjaciół.

Ceikawe tematy

Uroda

Nawilżenie i regeneracja podstawą pielęgnacji skóry w okresie jesienno-zimowym

Jesienią i zimą na stan skóry niekorzystnie wpływają zarówno zewnętrzne czynniki atmosferyczne, jak i klimatyzacja oraz suche powietrze w ogrzewanych pomieszczeniach. Cera robi się matowa, sucha i szorstka.

Przepisy

Chaczapuri

Chaczapuri to jedna najpopularniejszych gruzińskich potraw. Zapiekany placek nadziewany serem, podany w różnych wariacjach (w zależności od regionu) jest uwielbiany zarówno przez Gruzinów jak i odwiedzających ten piękny kraj. Chcesz poczuć smak Gruzji bez wychodzenia z domu?

Dom