Makaronowe muszle z warzywnym farszem
Na całym świecie rozróżnia się około 600 rodzajów makaronu. Intrygującym akcentem na stole są czarne makarony, za których kolor odpowiada atrament z kałamarnicy. Możecie też samodzielnie zafarbować swój ulubiony gatunek. Czerwony kolor uzyskacie, dodając...
Przepyszna zupa krem z zielonego groszku
Zdrowa, smaczna i pożywna - taka właśnie jest zupa krem z zielonego groszku. Jej delikatny smak uwodzi zmysły, a bogata konsystencja zadowoli nawet największych łakomczuchów. Pokoloruj swoją dietę z tym warzywnym wywarem naszego przepisu.
Zobacz...
Kurs cukierniczy – nie tylko dla kucharzy
Kursy przygotowane są tak, aby osoby biorące w nich udział zyskały umiejętności pozwalające na samodzielne wykonywanie nietuzinkowych deserów. Żeby wziąć w nich udział nie musisz być związany z branżą gastronomiczną.
Kurs cukierniczy dla każdego
Przedstawimy kursy...
Zapiekanki z kaszą gryczaną i dynią
Zapiekanki z dynią jako pomysł na obiad? Dlaczego nie. Ich składnikiem jest także pyszna kasza gryczana, dzięki której danie jest bardziej sycące. Kaszę stanowi obrobione – mniej lub bardziej – ziarno zbóż (np. pszenicy...
Jak odkamienić ekspres Jura E8?
Dobierz odpowiednie filtry
Ekspres Jura E8 powinien być stosowany jedynie z oryginalnymi i dedykowanymi do tego modelu filtrami CLARIS Smart. Z tym filtrem woda będzie zawsze świeża i pozbawiona szkodliwych substancji. Jeżeli ekspres poprosi nas...
Nowe, duże tabliczki nadziewane od E.Wedel zaskakują smakami 18 października 2022
Nowe tabliczki: Czekolada Mleczna Bombowa Truskawkowa Booom, Czekolada Mleczna Chrupiący Peanut Butter Chrrrup oraz Czekolady Mleczne z nadzieniem o smaku budyniu w dwóch wariantach: waniliowym z malinami i czekoladowym, oferują zaskakujące, wielowymiarowe i multisensoryczne...
Russell Hobbs świętuje swoje 70. urodziny i przedstawia premierową kolekcję śniadaniową
Automatycznie wyłączający się czajnik i ekspresy utrzymujące stałą temperaturę – dzisiaj są
standardem w naszych kuchniach. A jeszcze w latach 50. XX wieku były wyobrażeniem rodem z filmów science fiction. Wyobrażeniem, które ożywiło dwóch Brytyjczyków...
Inspiracja na Halloween: Straszny zielony makaron
Polacy uwielbiają świętować, a Halloween to kolejna okazja by oddać się zabawie. W przygotowaniu odpowiedniej oprawy niezastąpione będzie straszne menu, które odda ducha obchodzonego święta. Poza niezliczonymi przekąskami na zimno, z powodzeniem zaskoczysz biesiadników także daniem głównym.
Składniki:
Makaron:
80...
#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week z rabatami
Po rekordowej edycji najpopularniejsze biletowane wydarzenie w Polsce powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Na https://RestaurantWeek.pl/ trwają rezerwacje popisowo podanych najpiękniejszych menu w całej Polsce. Od 12 października trzy pięknie podane dania i koktajl dostępne będą...
Sałatka wiosenna z cykorią
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
1 cykoria
1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Naturalnie smaczne Knorr
3 garści mieszanej sałaty (radicchio, lodowej i rukoli)
1 pęczek rzodkiewki
pół świeżego ogórka
1 garść kiełków słonecznika
6...
Wielkanocne święcenie pokarmów – skąd pochodzi ta tradycja?
Wielka Sobota w tradycji chrześcijan jest jedynym w roku dniem bez Eucharystii, a także momentem wyciszenia się i skupienia w oczekiwaniu na nadejście Zbawiciela. Tego dnia są także święcone pokarmy. To zwyczaj, który istnieje...
Wielkanocna zupa chrzanowa
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
2 surowe białe kiełbasy
4 jajka
15 g chrzanu
1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
100 ml kwaśnej śmietany
2 białe cebule
2 łyżki mąki
80 ml oleju
...
Zbilansowana dieta – co warto o niej wiedzieć?
Istnieją pewne wskazówki, które pomogą nam dbać o organizm, czego pozytywne skutki będziemy odczuwać przez długi czas. Jeśli chcesz wiedzieć więcej na ten temat, to koniecznie przeczytaj do końca!
4-5 posiłków dziennie, czyli ile i...
Kawa Davidoff – dobra do biura?
Podsumowanie:
Badania statystyczne pokazują, że Polacy wypijają rocznie duże ilości kawy i coraz chętniej wybierają kawę ziarnistą, jako tę o lepszej jakości.
Dobry ekspres w firmie to połowa sukcesu. Druga należy do kawy. Poświęć zatem odpowiednio...
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Ale dlaczego ciągle robić je w ten sam sposób? Urozmaićmy sobie tą naszą rodzimą potrawę pysznym farszem!
Składniki:
300 g mąki pszennej
Bulion na włoszczyźnie Knorr
120 ml wody
jajko
sól
0,5 kg szpinaku (świeży lub mrożony)
200 g sera feta
3 cebule...