Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Ale dlaczego ciągle robić je w ten sam sposób? Urozmaićmy sobie tą naszą rodzimą potrawę pysznym farszem!
Składniki:
300 g mąki pszennej
Bulion na włoszczyźnie Knorr
120 ml wody
jajko
sól
0,5 kg szpinaku (świeży lub mrożony)
200 g sera feta
3 cebule...
Zapiekanki z kaszą gryczaną i dynią
Zapiekanki z dynią jako pomysł na obiad? Dlaczego nie. Ich składnikiem jest także pyszna kasza gryczana, dzięki której danie jest bardziej sycące. Kaszę stanowi obrobione – mniej lub bardziej – ziarno zbóż (np. pszenicy...
Pomidory z grilla z serem
Grillowanie to nieodłączny element letnich, wakacyjnych dni. Na ruszcie zawsze pojawia się wtedy mięso. Co z osobami, które nie są fanami tego przysmaku? A może po prostu znudziły Ci się tzatziki i szukasz innego,...
Turcja na talerzu
Spróbuj Turcji na talerzu i zakochaj się w orientalnym smaku! Kuchnia turecka słynie z aromatycznego i doskonale przyprawionego mięsa w przeróżnych formach.Choć polskiemu konsumentowi kraj ten kojarzy się przede wszystkim z popularnym kebabem, to...
Sałatka wiosenna z cykorią
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość osób: 4
Składniki:1 cykoria
1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Naturalnie smaczne Knorr
3 garści mieszanej sałaty (radicchio, lodowej i rukoli)
1 pęczek rzodkiewki
pół świeżego ogórka
1 garść kiełków słonecznika
6...
Wielkanocne święcenie pokarmów – skąd pochodzi ta tradycja?
Wielka Sobota w tradycji chrześcijan jest jedynym w roku dniem bez Eucharystii, a także momentem wyciszenia się i skupienia w oczekiwaniu na nadejście Zbawiciela. Tego dnia są także święcone pokarmy. To zwyczaj, który istnieje...
Dlaczego rano nie jesteśmy głodni?
Pierwszą, główną jest jadanie zbyt obfitych kolacji. Wyobraźmy sobie scenariusz, że budzimy się rano, nie jemy śniadania, ale wypijamy w pośpiechu kawę i jeszcze pół przytomni pędzimy do pracy. Praca, spotkania, druga kawa, trzecia…...
Kurczak w sosie teriyaki
Właściciel marki House of Asia, cały rok zachęca swoich konsumentów do odkrywania nowych smaków. Kurczak w sosie teriyaki może być dobrym początkiem tej przygody! Z okazji Chińskiego nowego Roku, nasi znakomici szefowie kuchni, przygotowali specjalne przepisy, które łączą...
Patisony faszerowane jarmużem i kaszą gryczaną
Jesienna kuchnia zachwyca pełnią smaków i czaruje barwami, a wysyp sezonowych produktów daje nieograniczone pole do kulinarnych popisów. Najlepszym przykładem nietuzinkowej jesiennej potrawy są patisony faszerowane jarmużem i kaszą gryczaną.
Składniki:4 duże patisony
2 szklanki...
Przepis na Fajitę
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość osób: 4
Składniki:1 łyżka Fix Smaki Świata Tortilla Meksykańska Knorr
pół główki sałaty
2 piersi z kurczaka
1 cebula
1 papryka
1 papryczka chili
3 łyżki oleju
4 tortilleSposób przygotowania:...
Zjedz śniadanie, nie przytyjesz!
Odpowiednia dieta ma duży wpływ na nasze samopoczucie. Zimą, gdy doskwiera nam brak światła, a temperatura na zewnątrz często spada poniżej zera, dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilości dobrego „paliwa” jest szczególnie ważne.Zbilansowane, pełne witamin i...
Kurs cukierniczy – nie tylko dla kucharzy
Kursy przygotowane są tak, aby osoby biorące w nich udział zyskały umiejętności pozwalające na samodzielne wykonywanie nietuzinkowych deserów. Żeby wziąć w nich udział nie musisz być związany z branżą gastronomiczną.
Kurs cukierniczy dla każdego
Przedstawimy kursy...
Jak odkamienić ekspres Jura E8?
Dobierz odpowiednie filtry
Ekspres Jura E8 powinien być stosowany jedynie z oryginalnymi i dedykowanymi do tego modelu filtrami CLARIS Smart. Z tym filtrem woda będzie zawsze świeża i pozbawiona szkodliwych substancji. Jeżeli ekspres poprosi nas...
Nowe, duże tabliczki nadziewane od E.Wedel zaskakują smakami 18 października 2022
Nowe tabliczki: Czekolada Mleczna Bombowa Truskawkowa Booom, Czekolada Mleczna Chrupiący Peanut Butter Chrrrup oraz Czekolady Mleczne z nadzieniem o smaku budyniu w dwóch wariantach: waniliowym z malinami i czekoladowym, oferują zaskakujące, wielowymiarowe i multisensoryczne...
Russell Hobbs świętuje swoje 70. urodziny i przedstawia premierową kolekcję śniadaniową
Automatycznie wyłączający się czajnik i ekspresy utrzymujące stałą temperaturę – dzisiaj są
standardem w naszych kuchniach. A jeszcze w latach 50. XX wieku były wyobrażeniem rodem z filmów science fiction. Wyobrażeniem, które ożywiło dwóch Brytyjczyków...