RÓŻNOŚCI KULINARNE

Kuchnia, od kilku lat przeżywa odrodzenie. Programy kulinarne, podróże koneserów i kucharzy otwierają nam oczy na nowinki w kuchni. Naukowcy bezustannie odkrywają nowe właściwości dobrze znanych nam produktów, a nowinki technologiczne dotyczące coraz sprytniejszych narzędzi kuchennych przyprawiają o zawrót głowy. Tradycyjne przepisy wraz z przysłowiowymi „garami” odchodzą do lamusa. Dziś mamy kosmiczne technologie, które sprawiają, że ze zwykłych dań wyciągamy niezwykłe smaki. Kuchnia i nauka stały się pyszną jednością!

Makaronowe muszle z warzywnym farszem

0
Na całym świecie rozróżnia się około 600 rodzajów makaronu. Intrygującym akcentem na stole są czarne makarony, za których kolor odpowiada atrament z kałamarnicy. Możecie też samodzielnie zafarbować swój ulubiony gatunek. Czerwony kolor uzyskacie, dodając...
zupa krem z groszku

Przepyszna zupa krem z zielonego groszku

0
Zdrowa, smaczna i pożywna - taka właśnie jest zupa krem z zielonego groszku. Jej delikatny smak uwodzi zmysły, a bogata konsystencja zadowoli nawet największych łakomczuchów. Pokoloruj swoją dietę z tym warzywnym wywarem naszego przepisu. Zobacz...

Kurs cukierniczy – nie tylko dla kucharzy

0
Kursy przygotowane są tak, aby osoby biorące w nich udział zyskały umiejętności pozwalające na samodzielne wykonywanie nietuzinkowych deserów. Żeby wziąć w nich udział nie musisz być związany z branżą gastronomiczną. Kurs cukierniczy dla każdego Przedstawimy kursy...

Zapiekanki z kaszą gryczaną i dynią

0
Zapiekanki z dynią jako pomysł na obiad? Dlaczego nie. Ich składnikiem jest także pyszna kasza gryczana, dzięki której danie jest bardziej sycące. Kaszę stanowi obrobione – mniej lub bardziej – ziarno zbóż (np. pszenicy...

Jak odkamienić ekspres Jura E8?

0
Dobierz odpowiednie filtry Ekspres Jura E8 powinien być stosowany jedynie z oryginalnymi i dedykowanymi do tego modelu filtrami CLARIS Smart. Z tym filtrem woda będzie zawsze świeża i pozbawiona szkodliwych substancji. Jeżeli ekspres poprosi nas...

Nowe, duże tabliczki nadziewane od E.Wedel zaskakują smakami 18 października 2022

0
Nowe tabliczki: Czekolada Mleczna Bombowa Truskawkowa Booom, Czekolada Mleczna Chrupiący Peanut Butter Chrrrup oraz Czekolady Mleczne z nadzieniem o smaku budyniu w dwóch wariantach: waniliowym z malinami i czekoladowym, oferują zaskakujące, wielowymiarowe i multisensoryczne...

Russell Hobbs świętuje swoje 70. urodziny i przedstawia premierową kolekcję śniadaniową

0
Automatycznie wyłączający się czajnik i ekspresy utrzymujące stałą temperaturę – dzisiaj są standardem w naszych kuchniach. A jeszcze w latach 50. XX wieku były wyobrażeniem rodem z filmów science fiction. Wyobrażeniem, które ożywiło dwóch Brytyjczyków...

Inspiracja na Halloween: Straszny zielony makaron

0
Polacy uwielbiają świętować, a Halloween to kolejna okazja by oddać się zabawie. W przygotowaniu odpowiedniej oprawy niezastąpione będzie straszne menu, które odda ducha obchodzonego święta. Poza niezliczonymi przekąskami na zimno, z powodzeniem zaskoczysz biesiadników także daniem głównym. Składniki: Makaron: 80...

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week z rabatami

0
Po rekordowej edycji najpopularniejsze biletowane wydarzenie w Polsce powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Na https://RestaurantWeek.pl/ trwają rezerwacje popisowo podanych najpiękniejszych menu w całej Polsce. Od 12 października trzy pięknie podane dania i koktajl dostępne będą...

Sałatka wiosenna z cykorią

0
Czas przygotowania: 25 minut Ilość osób: 4 Składniki: 1 cykoria 1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Naturalnie smaczne Knorr 3 garści mieszanej sałaty (radicchio, lodowej i rukoli) 1 pęczek rzodkiewki pół świeżego ogórka 1 garść kiełków słonecznika 6...

Wielkanocne święcenie pokarmów – skąd pochodzi ta tradycja?

0
Wielka Sobota w tradycji chrześcijan jest jedynym w roku dniem bez Eucharystii, a także momentem wyciszenia się i skupienia w oczekiwaniu na nadejście Zbawiciela. Tego dnia są także święcone pokarmy. To zwyczaj, który istnieje...

Wielkanocna zupa chrzanowa

0
Czas przygotowania: 60 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 2 surowe białe kiełbasy 4 jajka 15 g chrzanu 1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr 100 ml kwaśnej śmietany 2 białe cebule 2 łyżki mąki 80 ml oleju ...

Zbilansowana dieta – co warto o niej wiedzieć?

0
Istnieją pewne wskazówki, które pomogą nam dbać o organizm, czego pozytywne skutki będziemy odczuwać przez długi czas. Jeśli chcesz wiedzieć więcej na ten temat, to koniecznie przeczytaj do końca! 4-5 posiłków dziennie, czyli ile i...
Kawa Davidoff – dobra do biura?

Kawa Davidoff – dobra do biura?

0
Podsumowanie: Badania statystyczne pokazują, że Polacy wypijają rocznie duże ilości kawy i coraz chętniej wybierają kawę ziarnistą, jako tę o lepszej jakości. Dobry ekspres w firmie to połowa sukcesu. Druga należy do kawy. Poświęć zatem odpowiednio...

Pierogi ze szpinakiem i serem feta

0
Ale dlaczego ciągle robić je w ten sam sposób? Urozmaićmy sobie tą naszą rodzimą potrawę pysznym farszem! Składniki: 300 g mąki pszennej Bulion na włoszczyźnie Knorr 120 ml wody jajko sól 0,5 kg szpinaku (świeży lub mrożony) 200 g sera feta 3 cebule...

Ciekawe tematy

Uroda

Nowości do makijażu w drogeriach Natura

1
Dwie formuły pudru do twarzy – prasowany i sypki – rozświetlą wakacyjną opaleniznę. Paleta kremowych korektorów Sensique pozwoli zamaskować wszystkie niedoskonałości skóry, a w...