Burgery w amerykańskim stylu w sam raz do przygotowania na grillu.
Składniki:
- 500 g mięsa wołowego z udźca
- 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
- 4 łyżki Sosu Hellmann’s STEAK
- 8 plastrów wędzonego boczku
- 4 bułki do hamburgerów
- 10 pieczarek pokrojonych w plastry
- 1 biała cebula pokrojona w piórka
- 2 garstki rukoli
- 4 jajka
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki oleju
- szczypta czarnego pieprzu
Sposób przygotowania:
- Oczyść z błon przygotowane i umyte mięso. Potnij je na kawałeczki i zmiel w maszynce. Dopraw Przyprawą do grilla Knorr, dzięki której nabierze ono doskonałego smaku, wymieszaj dokładnie, a następnie uformuj z niego cztery burgery tej samej wielkości.
- Podsmaż na rozgrzanej oliwie cebulę i pieczarki. Dodaj według uznania pieprz i sól. Wyłóż na rozgrzanego grilla przygotowane burgery i przez około 10 minut smaż, co jakiś czas zmieniając stronę. W czasie grillowania smaruj je sosem. Na ruszt wrzuć też pokrojony w plastry boczek. Przekrój na pół bułki, podpiecz je, a następnie posmaruj majonezem.
- W międzyczasie rozgrzej na patelni olej i przygotuj 4 jajka sadzone. Ułóż na bułkach przygotowane kotlety, posmaruj je majonezem, a następnie przykryj rukolą, pieczarkami, boczkiem oraz sadzonymi jajkami. Na górze połóż pozostałą bułkę. Burgery zepnij przy pomocy wykałaczek. Serwuj z sałatką coleslaw i frytkami.