
Składniki:
- 100 g masła orzechowego
- 50 g płynnego miodu
- 30 g nierafinowanego oleju kokosowego lub masła
- 2 łyżki kakao
- Pół łyżeczki ekstraktu z pomarańczy
- 2 jajka
- 1 łyżka mąki kokosowej
Sposób przygotowania:
- W rondelku z grubym dnem umieszczamy masło orzechowe, miód, olej lub masło. Podgrzewamy na małym ogniu do połączenia.
- Masę studzimy, dodajemy kakao, ekstrakt, roztrzepane jajka i mieszamy dokładnie do połączenia.
- Wsypujemy mąkę kokosową, ponownie mieszamy.
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Ciasto nalewamy do 4 silikonowych foremek. Pieczemy przez około 15–20 minut.
- Studzimy na metalowej kratce.
Uwagi: Zamiast babeczek można upiec ciasto w małej foremce o średnicy 15 cm. Przechowywanie: W zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.