Składniki:
- 2 ½ szklanki mąki
- ½ kostki masła
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- szczypta soli
- 2 cebule
- 15 dag żółtego sera
- 5 dag szynki
- 5 dag boczku
- łyżka oliwy
- pasta Harrisa Jasmeen
- pasta Baba Ghanoush Jasmeen
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
- W tym czasie w misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
- Pokrój żółty ser, szynkę boczek i cebulę w kostkę.
- Cebule i boczek podsmaż na oliwie
- Jajka roztrzep z mlekiem.
- Masło roztop w rondelku i ostudź, a następnie dodaj do mleka i dokładnie wymieszać.
- Masę połącz z reszta składników.
- Do każdej foremki włóż łyżkę ciasta.
- Piecz około 20 minut.
- Rano wystarczy posmarować babeczki pastą z bakłażana lub z ostrej papryki.