„Ser feta serwuję nie tylko w sałatce podawanej do dań z grilla, ale również jako dodatek do mięs. Przykładem może być kiełbaska, wypełniona w środku jego kawałkami. Pod wpływem wysokiej temperatury ser taki wytopi się, przez co podczas jedzenia będzie efektownie ciągnął się i rozpływał w ustach, nadając zwykłej kiełbasce oryginalny charakter” – mówi Piotr Murawski.
Składniki:
- kiełbasa na grilla – 8 sztuk
- Naturalna Przyprawa do mięs Knorr – 1 opakowanie
- ser feta – 1 sztuka
Sposób przygotowania:
- Przetnij kiełbaski wzdłuż w taki sposób, by utworzyła się kieszonka.
- Pokrój ser feta w dosyć długie prostokąty i włóż je do kieszonek. Zamiast sera feta możesz też użyć innego, np. mozzarelli.
- Oprósz całość Naturalną Przyprawą do mięsa Knorr, która doskonale podkreśli smak dania, i grilluj dotąd, aż kiełbaski staną się rumiane.