Składniki:
- 500 g wołowiny gulaszowej
- 1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne – Gulasz
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 2 marchewki
- 250 g fasolki szparagowej
- 1 łyżka natki pietruszki
- 3 łyżki oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
- Przygotowane mięso i cebulę pokrój w kostkę. Umyj, wyczyść i pokrój w mniejsze kawałeczki paprykę. Marchewki obierz i pokrój na plasterki. Odetnij końcówki z fasolki i pozostałą część przetnij na pół.
- Na rozgrzanej na patelni 1 łyżce oleju podsmaż równomiernie mięso. Przełóż je następnie na talerz.
- Na patelnię dodaj jeszcze 2 kolejne łyżki oleju i przez około 5 minut podsmażaj warzywa na średnim ogniu.
- Wymieszaj Knorr Naturalnie smaczne – Gulasz, który doskonale doprawi smak dania z 300 ml wody i dolej do pozostałych składników.
- Całość wymieszaj, doprowadź do wrzenia i przez około 45 minut albo dłużej gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem, aż do chwili, gdy mięso będzie już miękkie.
- Dolej odrobinę wody w razie potrzeby. Gotowe danie podawaj z dodatkiem natki pietruszki.