Czas przygotowania: 60 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 250 g mrożonej mieszanki warzywnej
- 1 opakowanie Sosu do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany Knorr
- 200 g ryżu
- 2 łyżki masła lub margaryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka Kurkumy z Indii Knorr
- 1 łyżka oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
- Warzywa gotuj przez minutę. Odcedź je i zachowaj pół szklanki wywaru.
- Ryż ugotuj w torebkach według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedź go na sitku.
- Mięso pokrój w niewielkie kawałki, np. w paski, i podsmaż na oleju wraz z posiekanym czosnkiem, aż będzie rumiane.
- Dodaj warzywa oraz ryż i całość smaż 3-4 minuty. Dokładnie wymieszaj.
- Zachowaną wodę z gotowania warzyw wymieszaj z zawartością opakowania sosu do warzyw Knorr i kurkumą.
- Wlej sos do paelli, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy i danie będzie gotowe. Paellę możesz również przygotować z samymi warzywami lub rybą.