Najczęściej dodajemy grillowanego kurczaka lub wołowiny. Smaczne są również w wersji wegetariańskiej.
Składniki na ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 160 ml gorącej wody
- 2 łyżki oleju
Składniki na farsz:
- sałata masłowa
- kilka plastrów sera żółtego Gouda MSM Mońki
- papryka czerwona
- czerwona cebula
- jogurt naturalny
- sól, pieprz
- oregano
Sposób przygotowania:
- Mąkę zalać gorącą wodą, dodać olej. Wymieszać składniki łyżką, a następnie zagnieść.
- Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na kilkanaście minut.
- Ciasto wałkować na cieniutkie koła. Smażyć na suchej patelni ok. 30 sekund z każdej strony.
- Gotowe wrapy posmarować sosem przygotowanym z jogurtu, oregano, soli i pieprzu.
- Na sosie ułożyć żółty ser oraz warzywa. Na końcu starannie zawinąć wrapy.