
„Pulpeciki ułóż na płaskim sicie, całość umieść na wierzchu gotującego się garnka, który w miarę możliwości przykryj lub zawiń folią aluminiową, tak aby klopsiki mogły ugotować się na parze. Gotowe pulpety posyp świeżo pokrojoną natką pietruszki”, opowiada szef kuchni. Klopsiki podaje się z sosem pomidorowym, przygotowanym wcześniej z pomidorów smażonych na patelni.
Składniki:
- 500 g dowolnego mięsa mielonego
- 2 jajka
- Knorr Naturalnie Smaczne – Klopsiki w sosie pomidorowym
- pomidory pelati pokrojone w kostkę
Sposób przygotowania:
Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij pianę. W garnku z szerokim dnem nastaw 1 litr wody.
Połowę opakowania produktu do pulpetów oraz pianę z jajek dodaj do mięsa mielonego i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Z powstałej masy uformuj małe okrągłe pulpeciki.
Pulpeciki ułóż na płaskim sicie, całość umieść na wierzchu gotującego się garnka, który w miarę możliwości przykryj lub zawiń folią aluminiową, tak aby klopsiki mogły ugotować się na parze.
Na patelnię wlej pomidory z puszki i dodaj pozostałą część produktu Knorr, aby zapewnić daniu odpowiednią gęstość. Całość dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem 2 minuty. Do gotowego sosu przełóż ugotowane na parze pulpety.