To możliwe! Potrzebne będą ogórki kiszone, pieczarki, kiełbasa, cebule i pomidory. Potrawę najlepiej doprawić natką pietruszki i pieprzem:
Składniki:
- 0,5 kg kiełbasy
- 3 duże cebule
- 0,5 kg ogórków kiszonych
- 2 kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr
- 0,5 kg pieczarek
- 3 duże pomidory
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- pieprz
- 3 łyżki oleju
- 2 szklanki wody-wrzątek
- sól do smaku
Sposób przygotowania:
1. Pokrój kiełbasę, ogórki oraz pieczarki w plastry. Przekrój cebule na pół i posiekaj połowy wzdłuż, na cienkie plasterki. Pomidory pokrój w dużą kostkę.
2. Rozgrzej w garnku olej i podsmaż kolejno: kiełbasę, cebulę, pieczarki, ogórki oraz pomidory.
3. Rozpuść kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 2 szklankach wrzątku.
4. Do mięsa z warzywami dodaj przecier pomidorowy.
5. Następnie wlej rosół. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne) i duś przez 5 minut. Podawaj bigos posypany natką pietruszki.