Składniki:
- 1,7 litrów wody
- Bulionetka wołowa Knorr
- Sos pomidorowy Knorr
- 15 dag kaszy manny
- 10 dag makaronu typ muszelki
- 2 cebule
- 10 dag czerwonej papryki
- 10 dag kiełbasy
- 0,5 szklanki śmietany
- pieprz
- tłuszcz
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj wywar z wody i bulionetki Knorr, dzięki której uzyskasz wyśmienity smak. Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnego wywaru. Następnie wlej do pozostałego wywaru. Gotuj na małym ogniu często mieszając.
2. Po 10 minutach włóż makaron.
3. Cebule i paprykę pokrój w kostkę i usmaż. Pokrój kiełbasę.
4. Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną kiełbasę.
5. Następnie całość dodaj do zupy.
6. W gotującej się zupie rozprowadź Sos pomidorowy Knorr, wlej śmietanę, dopraw do smaku i chwilę pogotuj. Krupnik a’ la leczo podawaj zaraz po przygotowaniu.