Będzie prosto! „Wystarczy, że przygotujesz do niej jajka gotowane na twardo i sięgniesz po gotowego tuńczyka z puszki. Smak tych składników doskonale uzupełni sałata rzymska oraz pokrojone w talarki oliwki” – podpowiada szef kuchni Knorr.
Składniki:
- sałata rzymska
- tuńczyk z puszki
- Sos sałatkowy włoski Knorr
- 2 łyżki oliwek czarnych
- 4 jajka
- pęczek bazylii
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki wody
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Tuńczyka odcedź, oliwki pokrój w krążki.
- Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Bazylię pokrój drobno i dodaj do sosu.
- Sałatę rzymską porwij w niewielkie kawałki i przełóż do salaterki, a następnie zalej przygotowanym sosem Knorr.
- Na sałacie ułóż dekoracyjnie odsączone mięso tuńczyka, pokrojone jajka. Całość posyp oliwkami i udekoruj listkami bazylii.