Składniki:
- biodro z kurczaka bez skóry i kości – 700 gramów
- mleko kokosowe – 1 puszka
- pomidory pelati – 1 puszka
- cebula – 2 sztuki
- ząbek czosnku – 2 sztuki
- zielony groszek – 200 gramów
- marchew – 200 gramów
- zielona fasolka szparagowa – 200 gramów
- ciecierzyca z puszki – 200 gramów
- Curry Knorr – 1 opakowanie
- Goździki z Indonezji Knorr – 3 sztuki
- kawałek kory cynamonu – 2 sztuki
- olej roślinny – 50 mililitrów
- Kmin rzymski z Indii mielony Knorr – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
- Kurczaka podsmaż i zdejmij z patelni.
- W tym samym naczyniu podsmaż goździki i cynamon, a gdy zaczną intensywnie pachnieć, dodaj pokrojone w kostkę cebulę i marchew.
- Smaż, aż warzywa delikatnie zarumienią się.
- Wtedy dodaj czosnek, kmin rzymski i Curry Knorr. Smaż dalej, aż przyprawy zaczną się przyklejać do dna garnka.
- Wówczas wlej mleko kokosowe i pomidory z puszki oraz dodaj podsmażone mięso.
- Całość gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 min. do momentu, aż mięso będzie miękkie.
- Wtedy dodaj pozostałe warzywa i gotuj jeszcze 10 min.