Rolada szpinakowa z warzywami to wyjątkowo smaczny przysmak, który dodatkowo jest dobry dla naszego zdrowia. Wykorzystanie warzyw w kuchni wcale nie musi być nudne.
Składniki:
- opakowanie 450 g Szpinaku siekanego w kulkach Bonduelle
- 1 puszka 425 ml Buraczków “Ugotowane na parze” Bonduelle
- 1 puszka 400 ml Groszku tradycyjnego Bonduelle
- 1 puszka 212 ml Kukurydzy Złocistej Bonduelle
- 300 g serka śmietankowego
- 125 ml słodkiej śmietanki
- 70 g mąki pszennej
- 3 jajka
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania
- Rozmrożony szpinak miksujemy ze śmietanką i jajkami na gładki mus.
- Dodajemy mąkę oraz sól i ponownie miksujemy.
- Masę szpinakową rozprowadzamy na dużej blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy 10 minut w 180℃.
- Serek śmietankowy doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
- Dodajemy osączone z zalewy groszek i kukurydzę i ponownie mieszamy.
- Na upieczony i wystudzony blat szpinakowy wykładamy serek z warzywami.
- Na wierzchu rozsypujemy osączone z zalewy i wypłukane buraczki.
- Zwijamy roladę i schładzamy, przed podaniem kroimy.