Domowa uczta w stylu street food. To właśnie mini szaszłyki pomogą przywołać atmosferę jedzenia na mieście, za którą tak tęsknimy.
Składniki:
- 1 paczka frytek McCain Crispers
- 2 pierwsi z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 opakowanie pomidorków cherry
- 1/2 brokułu
- sól i pieprz
- olej
- 250 g kwaśnej śmietany
- świeże zioła – szczypiorek
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, następnie przyprawić i obsmażyć na patelni w małej ilości oleju.
- Cebulę, paprykę i zblanszowane różyczki brokułu pokroić na małe kawałki.
- Na patyczek do szaszłyków na zmianę nadziewać warzywa i obsmażone mięso.
- Frytki przygotować w piekarniku zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu.
- W międzyczasie szaszłyki usmażyć na patelni grillowej, pilnując, by warzywa pozostały chrupiące.
- Gotowe szaszłyki podajemy z frytkami i dipem, który przygotowujemy mieszając kwaśną śmietanę z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.