W takiej formie z pewnością zasmakuje wszystkim naszym gościom. Szczególnie, jeżeli podamy go na chrupiącej grzance otoczonej ziołami:
Składniki:
- 300 g filetu z łososia
- 2 łyżeczki Przyprawy do kurczaka Knorr
- 2 łyżki sosu czosnkowego
- 8 szt. krewetek
- 2 szt. sałaty lub innej sałaty
- 1 opak. suszonych pomidorów
- 1 bagietka
- sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania:
- Łososia pokrojonego na kostkę o boku 2 cm i krewetki posyp Przyprawą do kurczaka Knorr, dzięki której nabiorą idealnego smaku. Tak przygotowane składniki naprzemiennie nabijaj na wykałaczki do szaszłyków.
- Polej szaszłyki niewielką ilością oliwy i poukładaj je na ruszcie dobrze rozgrzanego grilla. Każdą ze stron smaż po 2-3 minuty.
- Pokrojone na skos kromki bagietki ułóż na grillu i przypiecz z każdej ze stron. Tak przygotowane kawałki pieczywa posmaruj z wierzchu sosem czosnkowym.
- Rukolę przełóż do miski i skrop 2 łyżkami oliwy z suszonych pomidorów, wymieszaj i połóż tak przygotowaną sałatę na każdej z przygotowanych wcześniej grzanek.
Szaszłyki połóż na grzanki. Podawaj skropione sokiem z cytryny.
Paluszki lizać!