Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

Pyszna propozycja dla fanów makaronu! Odchodzimy od klasycznego spaghetii i próbujemy nowych smaków - połączenie brukselki i indyka zaskoczy każde podniebienie.

Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem
Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

Prosty pomysł na smaczny obiad, spróbujcie same!

Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób

Składniki:

● Makaron Lubella Spaghetti 300 g
● 4 jaja
● Cebula 100 g
● Brukselka 100 g
● Pierś z indyka 200 g
● Żurawina 30 g
● Natka pietruszki 30 g
● Parmezan 40 g
● Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części.
2. Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.