Czas przygotowania: 60 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 0,2 szklanki wody mineralnej
- 30 ml oleju
- 1 szczypta soli
- tłuszcz do smażenia
- 2 łyżeczki Curry KnorrNadzienie:
- 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr
- 4 ziemniaki
- 1 cebula biała
- 1 puszka marchewki z groszkiem
- 100 g pieczarek
- 0,5 łyżki Kminu rzymskiego z Indii mielonego Knorr
- 1 pęczek świeżej kolendry
- 0,5 pęczka szczypiorku
- 1 szczypta soli do smaku
- 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
- 20 ml oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Przygotuj ziemniaki w mundurkach. Następnie ostudź je, obierz oraz pokrój w kostkę 0,5 cm x 0,5 cm.
- Zrób ciasto na naleśniki. W tym celu wymieszaj na jednolitą masę: mleko, mąkę, jajka, wodę, szczyptę soli, olej i przyprawę Curry Knorr. Z gotowego ciasta, usmaż naleśniki.
- Pokrój pieczarki w ósemki, a cebulę w kostkę. Przesmaż warzywa na gorącej oliwie z oliwek. Do całości wrzuć marchewkę z groszkiem, kawałki ziemniaków oraz posyp przyprawą Curry Knorr i kminem rzymskim.
- Pokrusz jedną sztukę Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr i dopraw nią nadzienie. Do farszu możesz również dodać sól i pieprz wedle uznania. Wszystko wzbogać posiekanym pęczkiem kolendry i dokładnie wymieszaj.
- Nałóż na naleśniki po jednej łyżce nadzienia. Uformuj z nich sakiewkę i zwiąż ją szczypiorkiem, sparzonym wcześniej we wrzątku. Danie możesz podać z mixem sałat z sosem czosnkowym na bazie naturalnego jogurtu.