Przyszła Wiosna, piękna i radosna! Z jej początkiem mamy szczególną ochotę na zmianę swojego menu na lżejsze, orzeźwiające i kolorowe.
Chlebki są bardzo wygodne. Po otwarciu przez długi czas zachowują chrupkość i swoje walory smakowe. Miej je zawsze pod ręką, w kuchni – gdy pojawią się niezapowiedziani goście albo nie będziesz mieć pomysłu na przekąskę.
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki chlebków błonnikowo-wieloziarnistych Tovago
- 1 jabłko
- 1 banan
- Pół ananasa
- 2 szt. kiwi
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki migdałów w słupkach
- Liście mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Jabłko pokrój w długie paseczki. Kiwi obierz i pokrój w ćwierć-plasterki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Ananas obierz ze skórki i pokrój w kawałki. Wymieszaj owoce w miseczce i polej miodem. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami w słupkach. Podawaj z błonnikowo-wieloziarnistymi chlebkami Tovago, udekorowane miętą.
Smacznego!