Deser jest doskonałym pomysłem na szybki poczęstunek w razie wizyty niezapowiedzianych gości a także zawsze, kiedy przychodzi nagła ochota na coś słodkiego. Cieszy podniebienie a także oczy, więc z pewnością zasmakuje zarówno domownikom jak i gościom, alergikom, osobom które nie muszą unikać glutenu oraz tym, którzy nie spożywają glutenu z własnego wyboru.
Składniki na 4 porcje
- Duży jogurt naturalny 500g
- 4 łyżki miodu
- Opakowanie biszkoptów bezglutenowych 3Pauly
- Świeże owoce
- Ulubione bakalie
Sposób przygotowania:
- Pokruszyć biszkopty na kawałeczki, jogurt wymieszać z miodem.
- W przygotowanych salaterkach lub szklankach ułożyć warstwę pokruszonych biszkoptów bezglutenowych i nałożyć łyżką warstwę jogurtu.
- Całość przyozdobić owocami i opcjonalnie ulubionymi bakaliami.
- Gotowe!