Klasyczna i prosta zupa to także ta przygotowana z maślaków. Oto pyszne, rozgrzewające jesienne danie!
Składniki:
- 1,5 l wody
- Zupa grzybowa Knorr
- 1 kostka Bulionu na włoszczyźnie Knorr
- 50 dag mrożonych maślaków
- 10 dag soi
- 5 dag drobnego makaronu
- 0,5 szklanki śmietany
- natka pietruszki (posiekana)
- tłuszcz do smażenia
- pieprz czarny
- papryka mielona
- majeranek
- tymianek
Sposób przygotowania:
- Soję namocz w wodzie (przez 2 godziny). Grzyby rozmroź, pokrój w paski i usmaż.
- Soję ugotuj w wywarze z wody i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr, by nadać daniu esencjonalny smak.
- Pod koniec gotowania dodaj makaron.
- Połącz z grzybami i śmietaną, dopraw do smaku pieprzem, papryką, majerankiem i tymiankiem.
- Zupę grzybową Knorr dodaj do garnka. Gotuj 10 minut. Zupę z maślaków podawaj posypaną natką pietruszki.