W końcu nic tak nie poprawia humoru jak spędzenie czasu na świeżym powietrzu w towarzystwie najbliższych osób i pysznego jedzenia. Podczas tego typu spotkań warto jednak zadbać nie tylko o odpowiedni klimat, ale również o doskonały smak specjałów z rusztu. Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!
Zobacz również – Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku
czas przygotowania: 25 min
Składniki:
- 3 kaszanki
- Cukinia
- Bakłażan
- Papryka czerwona
- Cebula
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Cukinię i bakłażana umyj oraz pokrój w poprzek w plastry o grubości około 1,5 cm
- Lekko posól i odstaw na kilka minut, aż warzywa puszczą sok
- Osusz je ręcznikiem papierowym
- Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki
- Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na części
- Kaszankę również pokrój na mniejsze kawałki
- Wszystkie składniki grilluj w piekarniku lub na patelni, aż się zarumienią
- Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku
Smacznego!