Kaszanka z warzywami na patelni

Szukacie przepisu na udany sierpniowy weekend? Zaproście znajomych na grilla!

Kaszanka z warzywami na patelni
Kaszanka z warzywami

W końcu nic tak nie poprawia humoru jak spędzenie czasu na świeżym powietrzu w towarzystwie najbliższych osób i pysznego jedzenia. Podczas tego typu spotkań warto jednak zadbać nie tylko o odpowiedni klimat, ale również o doskonały smak specjałów z rusztu. Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!

Zobacz również – Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku

czas przygotowania: 25 min

Składniki:

  • 3 kaszanki
  • Cukinia
  • Bakłażan
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię i bakłażana umyj oraz pokrój w poprzek w plastry o grubości około 1,5 cm
  2. Lekko posól i odstaw na kilka minut, aż warzywa puszczą sok
  3. Osusz je ręcznikiem papierowym
  4. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki
  5. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na części
  6. Kaszankę również pokrój na mniejsze kawałki
  7. Wszystkie składniki grilluj w piekarniku lub na patelni, aż się zarumienią
  8. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku

Smacznego!