Koreczki z sera camembert w panierce

Nie jesteście w stanie policzyć, ile razy na waszych stołach pojawiały się koreczki? Trudno się dziwić, to wyjątkowo prosta i lubiana przekąska. Przedstawiamy wersję z camembertem i winogronami.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość osób: 4

Składniki:

  • 2 sery camembert
  • 2 opakowania Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr
  • 50 ml mleka
  • 2 jajka
  • 100 g winogron
  • 100 g orzechów włoskich
  • 200 ml oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 100 ml ketchupu
  • 100 ml majonezu

Sposób przygotowania:

  1. Podziel sery na pół i każdą z połówek pokrój na trzy trójkąty.
  2. Jajka połącz z mlekiem, dokładnie wymieszaj składniki, a następnie przelej do miski. W drugim naczyniu umieść panierkę z opakowań Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr.
  3. Posyp trójkąty sera mąką. Następnie zanurz kawałki camemberta w jajku z mlekiem, po czym obtocz w panierce.
  4. Smaż sery w głębokim tłuszczu do momentu, aż panierka zbrązowieje i nabierze chrupkości. Potem odsącz nadmiar oleju z camembertów ręcznikiem papierowym.
  5. Na wierzch kawałków sera nałóż włoskiego orzecha oraz winogrono. Przebij środki serków wykałaczką tak, by zrobić z nich koreczki.
  6. Połącz ketchup z majonezem i sosem z Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr. Koreczki z serem maczaj w trakcie jedzenia w przygotowanym sosie.