
Jak wykorzystać różne rodzaje makaronu do przyrządzenia pysznego dania? Pomogą w tym przepisy przygotowane przez Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr.
Składniki:
- 250 g makaronu penne
- 2 sztuki cukinii
- 1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese
- 100 g startego parmezanu
- świeża bazylia
- 1 łyżka oliwy
Sposób przygotowania:
- Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Pokrój cukinię w plastry lub w kostkę. Zetrzyj na tarce ser.
- Przesmaż krótko cukinie z 1 łyżką oliwy, tak aby zmiękły i lekko zrumieniły się i odstaw je. Wymieszaj w garnku 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Doprowadź do wrzenia, zredukuj ogień i gotuj sos na małym ogniu przez 5 minut.
- Dodaj cukinie i gotuj jeszcze przez około 10 minut. Podawaj makaron wymieszany z sosem i posypany serem i bazylią.