Przygotowując rybne przekąski w domowych warunkach, warto postawić na sprawdzone, a przy okazji pyszne rozwiązania, np. fantazyjne kanapeczki z makrelą. Będzie prosto i smacznie!
Rybne przekąski – składniki:
- 2 bułeczki z dynią
- margaryna
- 1 mała makrela wędzona
- 4 ogórki konserwowe lub kiszone
- duża garść sałaty
- 2 czerwone cebulki
- koperek
Sposób przygotowania:
- Makrelę obierz z ości i skóry, podziel na kawałki.
- Ogórki pokrój na podłużne plastry. Cebule obierz i pokrój w cienkie krążki.
- Bułki przekrój na połówki i posmaruj margaryną.
- Na każdej połówce połóż kilka listków sałaty, a na niej najpierw plastry ogórka, a następnie kawałki ryby. Całość udekoruj krążkami cebuli i gałązkami koperku.