
Jak połączyć smaczny, pożywny posiłek z czasem na wakacyjny relaks? W końcu urlop to czas odpoczynku i zdobywania nowych doświadczeń. Często decydujemy się na niezdrowe – błyskawiczne jedzenie po to aby oszczędzić czas na przygotowanie posiłku. Czas to zmienić.
Dobry sos to podstawa!
Smacznym dodatkiem do makaronów mogą być sosy: boloński, pikantny z oliwkami, warzywny, słodko-kwaśny lub z grzybami. Można przyrządzić je własnoręcznie lub skorzystać z gotowych propozycji, które oferuje Lubella. – Jakie sosy są najlepszym dodatkiem? Cóż, wszystko zależy od tego na co mamy ochotę! Z portfolio marki Lubella możemy stworzyć dania kuchni m.in. włoskiej, polskiej, węgierskiej czy chińskiej. Możemy połączyć sos z makaronem lub kaszą i gotowe! 25 minut na przyrządzenie smacznego dania to idealne rozwiązanie na wypady campingowe, którym chcemy nadać egzotycznego akcentu.
Pełnoziarniste spaghetti z sosem bolońskim
Składniki:
• Lubella Sos Boloński (1 szt.)
• Makaron Lubella Pełne Ziarno spaghetti (400 g)
• Mleko (25 ml)
• Nać pietruszki (1 łodyga)
• Mięso mielone wieprzowe (30 dag)
• Bułka (1 szt.)
• Czerwona cebula (1 szt.)
• Czosnek (2 ząbki)
• Olej (2 łyżki)
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż czosnek oraz cebulę, a następnie dodaj mięso mielone. Chwilę przesmaż. Wlej sos i duś parę minut.
- Pod koniec duszenia dodaj ugotowany wcześniej makaron, wymieszaj.