Surówka z kapusty czerwonej

Surówka to idealne rozwiązanie na urozmaicenie posiłku. Jeśli chcesz wzbogacić obiad witaminami, poznaj naszą propozycję.

Surówka z kapusty czerwonej

Składniki:

  • 300 g kapusty czerwonej
  • 1 sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania

1. Dokładnie umyj, poszatkuj główkę kapusty i przełóż do wrzątku. Gotuj do momentu, aż będzie półmiękka.
2. Teraz odcedź i ostudź.
3. Umyj jabłko oraz cebulę, obierz, pokrój w drobną kostkę. Dorzuć do kapusty.
4. Aby przygotować pachnący ziołowy dressing, połącz Sos sałatkowy Knorr z olejem, cukrem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Wlej do surówki.