Składniki:
- 800 g udźca z indyka bez kości
- 1 opakowanie Przyprawy do mięsa mielonego Knorr
- 7 jajek
- 2 kajzerki namoczone w mleku
- 1 łyżeczka Chili z Indii Knorr
- 1 pęczek natki pietruszki
- 100 g zielonych oliwek
- 100 g czarnych oliwek
- 100 g sera feta
Sposób przygotowania:
1. Indycze mięso zmiel na grubych oczkach i połącz z kajzerkami odciśniętymi z mleka
(możesz też użyć gotowego mięsa mielonego).
2. Dodaj do mięsa łyżeczkę ostrej papryki, 2 jajka, posiekaną natkę pietruszki, pokrojone
w plasterki oliwki, kostki sera feta oraz Przyprawę do mięsa mielonego Knorr dla
podkreślenia smaku. Całość wymieszaj.
3. Połowę farszu ułóż w formie do ciasta wyłożonej pergaminem. Zrób małe wgłębienie
na środku i połóż 5 obranych jajek ugotowanych na twardo. Przykryj całość pozostałą
częścią farszu.
4. Postukaj pieczenią upuszczając ją kilka razy na blat – aby odpowiednio ułożyła się w
foremce. Umieść w piekarniku nagrzanym do 180˚C na 90 minut.