Pomidory faszerowane serkiem wiejskim

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia - powinno być lekkie oraz pożywne. Właśnie takie są pomidory faszerowane serkiem wiejskim. Przygotujesz je szybko, dzięki czemu nie spóźnisz się do pracy i będziesz mógł pospać dłużej.

Pomidory faszerowane serkiem wiejskim

Czas przygotowania: ok. 15min
Liczba porcji: 5 porcji
Poziom trudności: Łatwy

Składniki:

  • dojrzałe pomidory 5 średnich sztuk
  •  świeża bazylia 1 pęczek
  •  Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150g 2 szt.
  •  kukurydza konserwowa ½ puszki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ.
  2. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać.
  3. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem.
  4. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.