
Jednocześnie, jako danie jednogarnkowe, są proste w przygotowaniu. Aby cechowały się głębią smaku, warto sięgnąć po Gulasz Naturalnie Smaczne! Knorr. Dzięki niemu, gulasze będą doskonale przyprawione, wyraziste w smaku.
Składniki:
- mała dynia – 1 szt.
- Knorr Naturalnie smaczne – Gulasz – 1 opak.
- cebula – 1 szt.
- kwaśna śmietana 18% lub gęsty jogurt typu greckiego – 100 ml
- posiekana natka pietruszki – 2 łyżki
- oliwa – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
- Obierz dynię ze skóry. Usuń pestki I pokrój miąższ dyni w kostkę ok. 2 cm. Drobno pokrój cebulę.
- Przesmaż cebulę na oliwie do momentu, gdy będzie zmieniać kolor.
- Dodaj dynię i smaż dalej, mieszając przez 5 minut. Dodaj 400 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne, dzięki czemu danie nabierze głębokiego smaku.
- Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj gulasz przez 10-15 minut do momentu, gdy dynia będzie miękka.
- Podawaj gulasz dyniowy ze śmietaną i posiekaną świeżą pietruszką.