Buraki, ziemniaki i jabłka. Trudno o bardziej jesienny zestaw. Całą trójkę możemy mieć z późnojesiennych zbiorów i połączyć w pysznym rozgrzewającym kremie buraczanym:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
– kwaśne jabłka – 2 sztuki
– ziemniaki – 2 sztuki
– cebula – 1 sztuka
– masło lub margaryna – 2 łyżki
– woda – 800 ml
– śmietana 18% – 200 ml
– szczypiorek – 1 pęczek
– Barszcz czerwony ekspresowy Knorr
Sposób przygotowania:
Do podsmażonych jabłek i cebuli dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.
Dolej do nich zimną wodę i gotuj pod przykryciem, aż staną się miękkie, żeby móc je łatwo zetrzeć lub zmiksować.
Do garnka należy dodać Barszcz czerwony ekspresowy Knorr, który zapewni zupie głęboki smak. Danie należy serwować z łyżką śmietany i pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!